Somló Tamás egy éve hunyt el, sírkövének avatására tegnap gyűltek össze a Kozma utcai izraelita temetőben zenésztársai és barátai.

A rockzenész és artista 2012 óta küzdött súlyos betegséggel, 2016-ban, otthonában érte a halál.

Léderer Pál a család barátjaként mintegy beszélgetve az eltávozott zenésszel, felidézte az elmúlt egy év fontosabb eseményeit, megjegyezve, Somló mindig azt mondta:

Amíg élünk, zenélünk.

Elhangzott, a rockzenész közelgő 70. születésnapjára az Akváriumban emlékkoncertet terveznek zenésztársai, és kiderült, Tamás verseiből és a barátok visszaemlékezéseiből nemsokára emlékkönyvet jelentetnek meg. Ezt követően a helyi izraelita közösség rabbija felavatta a fekete márvány sírkövet. 

A szertartáson számos zenésztárs és híresség részt vett, az elsők közt érkezett meg Presser Gábor, akit Freinreisz Károly üdvözölt, de Horváth Charlie és a fiatalabb generáció képviseletében Tóth Vera is tiszteletét tette.

A sírkő hátoldalán egy szöveg nélküli kotta áll. Presser Gábor elárulta, a Ha a csend beszélni tudna című dal kottája ez, amely Tamás legkedvesebb nótája volt, zenéjét ő maga szerezte, míg a sláger szövegét Adamis Anna írta.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
www.youtube.com/watch?v=BrM1NhG7fvQ
Somló Tamás egyik legszebb szerzeménye...persze ez nagyon szubjektív, nem tudok máshogyan írni annak tudatában hogy Tomi már nincs jelen a Földön...
silber13
@durbincs: Attól volt remek zenész, hogy minden általa meszólaltatott hang tökéletesen passzolt az egészhez, mást nem is lehetett volna odailleszteni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.