Klapka György örökösei megegyeztek a hagyatékról. Hogy pontosan ki mit kapott a hatalmas vagyonból, egyelőre nem tudni, de nem tartották be a végrendeletben leírtakat.

Családja felülírta Klapka György végrendeletét

Balról Klapka György (Fotó: Kovács Tamás/MTI)

Klapka György a 2012-ben született hivatalos okiratban két fiát is kitagadta az örökségből állítva azt, hogy ifjabb Klapka György, illetve Christian nem a vér szerinti gyermekei. Ezért a vállalkozó kívánsága szerint az előbbi egyáltalán nem, míg utóbbi csak akkor részesült volna a több száz millióra becsült vagyonból, ha DNS-teszttel bizonyítja az ellenkezőjét.

­A sikeres üzeletember sokszor hangoztatta, hogy a legidősebb fiút korábban négyszázmillió forinttal kifizette az örökségből, ám halála után kiderült, ez nem igaz. Az idősebb és az ifjabb Klapka ez emiatt össze is vesztek.

A négy Mary Zsuzsi gyerek, az özvegy és ifjabb György egy-egy külön ügyvéddel érkezett meg tegnap délután háromkor a II. kerületi közjegyzői irodába, ahol hosszú hetek egyeztetése után végre aláírták a megállapodást. A Blikk úgy tudja, a korábban a pereskedésre is kész ifjabb Klapka György sokkal jobban járt, mintha csak a köteles részt, azaz az egyébként neki járó örökség egyharmadát kapta volna.

Az özvegy is ügyesen állt a kérdéshez, míg az első tárgyaláson március végén még a négy gyerekkel közösen képviselték az érdekeiket, a későbbiek folyamán külön ügyvédet fogadott, aki jobb feltételeket harcolt ki neki, mint arra korábban számítani lehetett. – írja a Blikk.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

maci0427
Akkor ezek szerint egy szabályos végrendelet nem ér semmit sem ? Mert ha szabályos volt a végrendelet,akkor hiába támadják meg,annak érvényesnek kellene lenni és azt kellene betartani ! Vagy most mi is van ?
Fradigege
Ki bújt a szög a zsákból. Jó a tempó.
maci0427
Akkor ezek szerint egy szabályos végrendelet nem ér semmit sem ? Mert ha szabályos volt a végrendelet,akkor hiába támadják meg,annak érvényesnek kellene lenni és azt kellene betartani ! Vagy most mi is van ?
rokker33
@maci0427: Ez érdekes mert hivatalosan nem lehet(ne) megtámadni egy végrendeletet.Amit leírt Klapka annak úgy kell(ene) lennie ezt senki se változtathatná meg,de ha van pénz akkor minden lehetséges és most több 100 millióról van szó és ez nem kevés pénz!!
Jozefina
Ha az érintettekben közös az akarat a végrendelettől történő eltérésre (egyességre) , akkor ez lehetséges. Gondolom mindenki jól járt:)
sokanvagyunk
Abban egyeztek meg, hogy Klapkával nem értenek egyet.
terlasz
@maci0427: Akkor nem kötelező, ha az érintettek egymás között megállapodnak és igazságosabban osztják el a vagyont. Talán, a család összetartóbb és jobban szeretik egymást, mint az apjuk, aki különbséget tett közöttük.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.