Charlize Theron új színt hozott a női akciófilmhősök sorába. A Mad Max félkarú Furiosája és az Atomic Blonde kémnőjét eljátszó színésznőnek azonban túl kemény gyerekkor jutott, hiszen erőszakoskodó, molesztáló apját anyja lőtte agyon – írja a nuus.hu

Sokkoló titkot árult el Charlize Theron a múltjáról

Fotó: Getty Images/Kevin Winter

A nemsokára moziba kerülő Atomszőke főhősnője kíméletlenül áll bosszút azokon, akik bántották.

Nem is gondolnánk, hogy a színésznő a saját életében is milyen bántalmazásnak volt kitéve. Gyerekkorában édesanyja önvédelemből lelőtte az apját.

via GIPHY

Érthető módon ezt a történetet nem nagyon szokta felhozni Theron. Most a Times-nak adott interjújában mégis kivételt tett, és új részeket is elárult a traumatikus eseményről.

Büszke vagyok rá, hogy túléltem. Keményen dolgoztam azért, hogy feldolgozzam valahogy, és már nem félek tőle. Nem félek a sötéttől, és jobban megértem az emberi természetet.

Mondta el Charlize Theron. Az eset akkor történt, amikor a színésznő 15 éves volt, és még Dél-Afrikában él. Egy este, amikor az alkoholista, erőszakoskodó apja hazaérkezett testvérével egy kemény iszogatás után, elővette fegyverét, és megfenyegette vele Theron anyját. Elkezdett lövöldözni, de Theron anyja megragadta a fegyverét, és hátba lőtte. A férfi azonnal meghalt, a testvére pedig megsebesült. A rendőrség önvédelemnek minősítette az esetet.

via GIPHY

A neheze azonban csak ezután következett a tinédzser Theron számára, mert az egész családja összeomlott a tragédiát követően.

Erről szólt a gyerekkorom. Egy nagy trauma volt az egész.

Theron nem titkolt szándéka volt, hogy kilépjen a vonzó külseje miatt ráosztott nőies szerepekből. Egyre keményebb kihívásokat támasztott maga elé, és tudatosan választotta az összetett karaktereket. Nem véletlenül. Az egyik legdurvább hasonlóság, amikor eljátszotta a sorozatgyilkos Aileen Wuornost a Monsterben 2003-ban. A nő állítása szerint akkor követte el a gyilkosságokat, amikor prostituáltként dolgozott és kliensei megerőszakolták. Charlize Theron játékát Oscar-díjjal ismerték el.

Aileen Wuornos története számomra azt mondta el, hogy vannak emberek, akiket a világ mindenáron fel akar bélyegezni, besöpörni a szőnyeg alá. Senki sem hajlandó megismerni az embert. Senki sem akar a szemébe nézni, és megkérdezni: de miért történt az egész? Engem ez érdekel. A miért. És emiatt a miért miatt tartok ma ott, ahol.

via GIPHY

Forrás: Youtube/Business Insider/Times/Nuus

Címlapi kép: Getty Images/Kevin Winter

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.