Bár a Motörhead énekese 2015 végén elhunyt, biztosan tetszene neki, hogy a Földön valaha élt egyik legkegyetlenebb vízi élőlény kapta a nevét.

Lemmy Kilmisterről, a Motörhead néhai énekeséről nevezték el a londoni Természettudományi Múzeum hatalmas, jura kori krokodil-fosszíliáját brit kutatók. Az 5,8 méteres fenevadnak a Lemmysuchus nevet adta az Edinburgi Egyetem kutatócsapata, miután rájöttek, hogy egy önálló fajt képvisel.

A krokodil több mint 145 millió évvel ezelőtt élt Nagy-Britannia tengerpartjain. Koponyája több mint egyméteres volt, hosszú, tompa fogaival kiválóan törte össze a csontokat és a teknősök páncéljait.

Az ötlet, hogy Lemmyről nevezzék el az állatot, Lorna Steeltől, a Természettudományi Múzeum kurátorától érkezett, aki bevallottan nagy Motörhead-rajongó: "Bár Lemmy 2015 végén meghalt, biztosan emelte volna poharát Lemmysuchusra, a Földön valaha élt egyik legkegyetlenebb vízi élőlényre. Mint régi Motörhead-rajongó, nagyon örülök, hogy lehetőségem volt ilyen módon halhatatlanná tenni a rocksztárt" – mondta Steel.

Lemmy Kilmister, a rockzene kultikus alakja rákban hunyt el 2015-ben. Az 1975-ben alapított Motörhead több tucatnyi slágert alkotott, negyven éven át turnéztak az egész világon, Magyarországon is rendszeresen játszottak.

Címlapkép: Getty Images / Jason Meritt

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél