Feljelentették a népszerű színészt, aki úgy épít tórendszert a természetvédelmi területnek számító birtokán, hogy azzal egy közeli tavat veszélyeztet.

Feljelentették Oszter Sándort, a diósjenői önkormányzat pedig kedden egy testületi ülés után úgy határozott, fel kell függeszteni a színművész birtokán a tórendszer kialakítását célzó munkálatokat. 

Ehhez képest szerdán, mikor a Bors újságírói a helyszínen jártak, a munkagépek ugyanúgy dolgoztak cikkük szerint. 

A Diósjenői Sporthorgász Egyesület vezetője, Bottlik István szerint Oszter tórendszer-építése ugyanis a Diósjenői tavat veszélyezteti.

Az ügy régóta húzódik, a 2000-es években Oszter elkezdte felvásárolni a birtokát képező, amúgy a mai napig természetvédelmi besorolás alatt álló területeket, majd a birtokon átfolyó hegyi patakot nyilváníttatta csatornának. Azóta fákat is kivágatott, és a patakot is elterelte, hogy azzal töltse föl a kiépítendő tórendszerét. Csakhogy a patak az egyetlen természetes vízutánpótlási lehetősége a diósjenői tónak is, ezért nem örülnek a helyiek, akik szerint hatástanulmány sincs Oszter építkezésére.

A helyiek zúgolódása miatt kedd este egy testületi ülésen az önkormányzat úgy határozott, hogy Oszteréknak addig fel kell függeszteniük minden munkát, amíg az összes engedélyüket be nem mutatják. A határozatot próbálták kézbesíteni a színművésznek, de nem érték el.

Senki sem látott szakhatósági elemzést, tanulmányt (...) Vagyis sejthető, hogy a művész úrnak úgy adták ki az engedélyt erre az építkezésre, hogy a terveket sen­ki sem látta (ha voltak egyáltalán). Csak így fordulhatott elő, hogy mindenki most csodálko­zik rá arra, hogy a patakot elvezette. Erre nyilvánvalóan nem kapott volna soha lehetőséget. Természetesen ezt is megjegyeztük a feljelentésünkben, amelyet természetkárosítás címén nyújtottunk be a hatóságokhoz. 

Nem tudom, hogy a vizsgálat milyen hosszúra nyúlik majd, de nagyon félek, hogy mire itt bármi történik, addigra kipusztul ez a gyönyörű táj. Év­századok kellenek majd ahhoz, hogy újra eredeti szépségében pompázzon

- mondta el a Borsnak Bottlik István.

Tóth János polgármester ezt nyilatkozta a Borsnak:

Valóban nem láttunk semmilyen előtanulmányt, talán figyelmetlenek voltunk, azonban olyan meggyőző ajánlásokkal érkezett engedélyeztetésre hozzánk a tervezet, hogy nem volt okunk kételkedni a szakszerűségében.

Ez egy jó beruházás lett volna, vagy még lesz, jóhiszeműek voltunk, ezért támogattuk. A lakossági bejelentések tömkelege azonban ráébresztett minket arra, hogy valami nem stimmelhet, a nagy tó élővilágát nem lehet veszélyeztetni. Emellett Oszter úrnak és nekünk is az az érdekünk, hogy – ahogy ígérte – egy szép turistalátványossággal legyen gazdagabb a településünk.

(Címlapi kép: Youtube)

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Mivel egyenlőre a megfelelő segget nyalják a ,,zongorabűvésznővel,, egyetemben SEMMI AZ ÉGVILÁGON !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@wagabund: Az igazat megvallva bizony kihagytam eme veretes mű élvezetét )))))))))))
papa.49
@wagabund: Ezen kívül meg nem ,,alkotott,, semmit legalábbis én nem tudok róla...
wagabund
@papa.49: meg van bocsájtva...ugyanis nem vesztettél semmit...
megasztán én sem tudtam évtizedekig róla...
vukkocska
" Meggyőző ajánlattal érkezett a beadvány " Valószínű Orbántól vagy Sesztáktól. Kedden leállították rúzsasándort, de ez nem akadályozta abban, hogy szerdán menjenek a gépek. Más ezért milliós büntetéseket fizetne.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.