Elvis Presley, a rock királya halálának 40. évfordulójára emlékeznek szerdán az Egyesült Államokban.

 Gyertyafényes megemlékezést tartottak Elvis Presley halálának 40. évfordulóján
Spaczér Judit, az Első Magyar Elvis Presley Barátok Klubja elnöke beszél Elvis Presley amerikai énekes halálának 40. évfordulóján rendezett gyertyafényes megemlékezésen a fővárosi II. kerületi Elvis Presley parkban 2017. augusztus 16-án.  Fotó: Bruzák Noémi/MTI

Virrasztásokkal, filmekkel, interjúkkal emlékeznek az alig 42 esztendősen szívrohamban elhunyt Presleyre, s ezúttal ritkán nyilatkozó özvegye is interjút adott.

Már az évforduló előtti napokban amerikaiak ezrei vándoroltak el Gracelandbe, Presley memphisi villájába, ahol a síremléke is áll. Napok óta tart a gyertyafényes virrasztás, bár az idén az emlékezők felháborodtak. Négy évtized óta először fordul elő ugyanis, hogy aki emlékezni és tisztelegni akar a síremléknél, annak 28 dolláros (mintegy 7000 forint) belépőjegyet kell váltania.

Az Elvis halála után turisztikai látványossággá is vált és nemrégiben szórakoztató-központtal, szállodával, étteremmel is kibővített Gracelandben kilencnapos rendezvénysorozatot tartanak, amelyen a többi között fotókiállításokkal, zenehallgatással és beszélgetésekkel idézik fel Elvis alakját. A Memphisben – amely Tennessee államban van – a hétvégén koncertet rendeznek: levetítik Elvis leghíresebb előadásainak részleteit és szimfonikus zenekar adja majd elő Elvis számait. Díszvendégként jelen lesz a művész egykori felesége, Priscilla Presley is. A 72 éves özvegy a People magazinnak adott hosszas interjút. A George W. Bush elnök lánya, Jenna Bush Hager által készített beszélgetésben Priscilla Presley felelevenítette megismerkedésük történetét és közös életük epizódjait. "Mindig úgy éreztem, mintha csakis nekem énekelne" – fogalmazott az azóta színésznőként is ismertté vált Priscilla Presley. Hangsúlyozta, hogy Elvis abszolút újat hozott a világba, s nem csupán abban, ahogyan énekelt és gitározott, hanem a stílusban is. "Mindenki odavolt érte és még mindig odavannak érte." – emlékezett az özvegy.

Megemlékezett Elvis Presleyről több újság és televíziós műsor is. A TCM csatornán szerdán Elvisről készült dokumentumfilmet, valamint a szereplésével készült régi filmeket vetítettek.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

fekete
HOLLYWOOD bOHOCA, fejbe lotte magat ez az idiota!eGYETEK CSAK A DROGOTT mazsan-kent. Ostoba,nem normalis elmebetegek.
silber13
@fekete: Persze,hogyne! Egyenest a fejibe rafált égy Dalgreen "palackágyúval!
Mi több, a néhai Monitorról lopta az USA polgárháború idején! Istenem, de iszonyú hülye vagy!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.