Annak ellenére, hogy a kvóták szerinti elosztással nem ért egyet. A román külügyminiszter bejelentette: országa 1942 menekültet fogad be, akiket Görögországból és Olaszországból telepítenének át. Teodor Meleșcanu közölte: Románia részt vállal abban, hogy megfékezzék a menekültáradatot a Fekete-tenger irányából. Mint mondta, bár Románia nem értett egyet a rögzített kvóták szerinti elosztással, de vállalta bizonyos számú menekült elhelyezését. (Agerpres)

Forrás: 24.hu
Feltöltő: durbincs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Equus
pont 1942??? Ez magyar szempontból érzékeny évszám...
quadrocopter
Nahát, a bocskorosok között is van értelmes!
Equus
Csaxólok...

A 2. magyar hadsereg (1942–1943)

1942-től Magyarország jelképesnek induló második világháború katonai részvétele nagyobb méreteket kezdett ölteni. A Szovjetunió elleni német hadjáratba való nagyobb arányú bekapcsolódása már Hitler határozott követelésére történt. A Barbarossa-terv meghiúsulása, valamint az 1941–42-es téli szovjet ellentámadás során elszenvedett pótolhatatlan személyi és anyagi veszteségek arra kényszerítették a német hadvezetést, hogy az 1942-re tervezett hadműveletekben nagyobb arányban vegye igénybe szövetséges hadseregeinek erejét. A teljes magyar hadsereget, majd annak felét követelve 1942. január 6–9. között Ribbentrop német külügyminiszter, január 20–22. között pedig Keitel vezértábornagy, a Wehrmacht főparancsnokságának főnöke folytatott Budapesten tárgyalásokat a magyar vezetőkkel. A visszacsatolt területeket, az önálló magyar államiságot, hadsereget féltve, s valamiféle német retorziótól tartva a magyar politikai és katonai vezetés csupán a követelések mérséklésére törekedett.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.