Sokakban felháborodást keltett Veres András győri püspök, amikor egy interjúban arról beszélt, a lombikbébiprogram minden formája bűn a katolikus egyház szerint.

Ördög Nóra érzékenyen reagált a lombikprogram-ellenes püspök szavaira
Fotó: Facebook/Ördög Nóra

A lombikbébiprogrammal az a probléma, hogy nem a férfi és a nő természetes kapcsolatában fogan meg az élet, ráadásul pluszmegfoganások is történnek mesterséges körülmények között. A többi embriót vagy lefagyasztják és félreteszik, vagy elpusztítják. A mesterséges megtermékenyítés nem elfogadható a Katolikus Egyház számára

- mondta Veres.

A hír érzékenyen érintette Ördög Nórát. A műsorvezetőnek ugyanis pont van egy kislánya, aki mesterséges körülmények között fogant potom három és fél év várakozás után. Ha Veres püspök szavait készpénznek vette volna, a kis Mici ma nem aranyozná be szüleinek minden egyes napját. 

Veres püspöktől délután a kormány is elhatárolódott.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

egyvandor
Vannak mindig akik azt szeretnék ha a föld lapos lenne. De az egyház, ha fen akar maradni, jobb ha nem marad le az evolúcióban.
Csizmás Kond
Az, hogy kinek mi a véleménye még nem változtat a valóságon. Az ami mesterséges úton jön létre véletlenül sem leget természetesnek venni. Lehet lázadozni de el lehet gondolkodni is.
Minden beavatkozás a természet folyamatában elváltozást eredményez...legyen az bármilyen nemű, formájú milyenségű vagy mennyiségű és legyen szó bármiről.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.