79 éves korában elhunyt Mireille Darc francia színésznő, az 1972-es Magas, szőke férfi felemás cipőben című film egyik főszereplője, írja az MTI. Halálát agyvérzés okozta.

Meghalt Mireille Darc
Fotó: YouTube

Mireille Darc olyan filmekben szerepelt még, mint a Weekend, az Ahol az öröm tanyázik, a Nem zörög a haraszt..., az Alulról az ibolyát és a Borsalino, amelyben Jean-Paul Belmondo és Alain Delon mellett szerepelt.

Darc 1938 májusában született a dél-franciaországi Toulonban, ahol művészeti főiskolára járt. 1959-ben Párizsba költözött, ahol manökenként dolgozott, majd az 1966-os, Galia című pszichothrillerrel vált ismert színésznővé, világhírűvé pedig a Magas, szőke férfi felemás cipőben tette.

A magyar tévénézők a Megperzselt szívek, illetve az Hélène szeme című sorozatokból is ismerhetik, ezekben a főszereplő hoteltulajdonost játszotta.

Évekig volt Alain Delon élettársa, akivel több filmben is együtt játszottak. A színésznő gyerekkora óta szívproblémákkal küzdött, majd a nyolcvanas években szívműtétet hajtottak rajta végre egy autóbaleset és az Alain Delonnal való szakítása után. (A színészpár tizenöt évig volt együtt.) 2013-ban újabb operációra volt szüksége, tavaly pedig több agyvérzést is elszenvedett.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Nagyon jo szineszno volt, sajnalom, hogy elment,... O is,...
R.I.P

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.