A két éve az A38-on is fellépett belga Balthazar egyértelműen az ország egyik legfontosabb zenekara.

A frontember, Maarten Devoldere szinte egyidőben a Balthazarral kezdte szólóprojektjét, ám ebből tavalyig tudatosan nem mutatott semmit. 

Új lemezével lép fel az A38-on a Balthazar frontembere

Fotók: a38.hu/hu

Zenéje a Twin Peakst idézően zárt és sejtelmes, kizökkent világot vetített előre, amiből felsejlett a frontember Tom Waits, Nick Cave, Leonard Cohen vagy Serge Gainsbourg iránti rajongása is. Amikor pedig a Balthazartagjai megegyeztek, hogy egy ideig szünetelnek, hogy mindenki a saját projektjeire fókuszálhasson, ő is úgy érezte: itt az idő. Felparázsló cigarettavégek, noiros hangulatok, izzó szenvedély és ehhez illő kamarapop: ez a Warhaus.

"Harminc éves vagyok. Ezzel az albummal lezárok egy fontos periódust az életemben. Az egész egy óda a szerelemhez, az azokkal járó dolgokhoz és azok megfoghatatlanságához. A szerelmes dalok egyfajta reklámok: megrajzolod egy nő portréját és valahol azt akarod, hogy a hallgató is szerelembe essen vele." – mesélte a We Fucked A Flame Into Beingről, melynek címét egyébként D. H. Lawrence klasszikusából, a Lady Chatterley szeretőjéből kölcsönözte.

Új lemezével lép fel az A38-on a Balthazar frontembere

Nos, Marteen most visszatér sikerei helyszínére, az A38-as hajó koncerttermébe.

A koncert időpontja: 2017. szeptember 21., csütörtök 20:30

Jegyár: 3500 Ft, elővételben: 2900 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján, illetve személyesen az A38 Hajón.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.