A Kronen Zeitung kiderítette, hogy az Ausztriába érkezett 86500 migránsból mennyinek sikerült egyetemre bejutni. Ez a szám pedig kereken 204, azaz ennyi fő bevándorló tanult egyetemen a 2016/2017-es szemeszterben. Ezeket az adatokat az osztrák oktatási minisztérium közölte zen kívül még 113-an tanulnak főiskolán, vagyis összesen 317 regisztrált menedékkérő van a felsőoktatásban. Ez pedig az Ausztriában menekültstátuszt kapott 86500 főnek a fél százalékát sem éri el. A csekély szám oka az is lehet, hogy ha egy migránst felvesznek a felsőoktatásba, akkor elbukja az addig járó minimálbéres juttatást, azaz az 565 eurót, azaz kb. 173 ezer forintot. Diákként ugyanis „csak” a felét, 272 eurót – kb. 83 ezer forintot - kaphat havonta. Ezért anyagi szempontból sem éri meg nekik menedékkérőként egyetemen tanulni az országban. A válasz szerint összesen 204 regisztrált menedékkérő tanul egyetemen Ausztriában. Közülük 93 iraki, 42 afgán, 23, pakisztáni, 22 szír, 9 iraki. 15 migránsnak pedig...

Forrás: hir.ma
Feltöltő: durbincs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
quadrocopter
"A csekély szám oka az is lehet, hogy ha egy migránst felvesznek a felsőoktatásba, akkor elbukja az addig járó minimálbéres juttatást, azaz az 565 eurót, azaz kb. 173 ezer forintot. Diákként ugyanis „csak” a felét, 272 eurót – kb. 83 ezer forintot - kaphat havonta. "

Itt a magyarázat is - mi a hír?
GeoCravker
@durbincs: Igazad van. Az első kreditek megszerzésével. Amúgy különben most félévekre veszel fel tárgyakat. Na jó. Te nem. De az aki tanul, igen.
quadrocopter
@durbincs: Tegyél rendet a szemétdombodon paraszt, költözni fogsz, a bűzöd se maradjon a fészekben, fertőtlenítsd ki maga után, érkeznek a menekültek, ők a házadba, te meg a szemétdombra! He?
quadrocopter
@durbincs: Tegyél rendet a szemétdombodon paraszt, költözni fogsz, a bűzöd se maradjon a fészekben, fertőtlenítsd ki maga után, érkeznek a menekültek, ők a házadba, te meg a szemétdombra! He?
1magyar
Miközben Mo-on 32 év munka után 29 ezer ft, 98 euró a havi rokkantjáradék.
1magyar
@durbincs: Biztosan többet kapna, mert a hazaárulók több juttatást adnak nekik mint nekünk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.