Októberben újabb Ráadás-koncertre készül Bródy János Kossuth- és Liszt-díjas énekes, gitáros, zeneszerző és szövegíró. Ebből az alkalomból a Budapest Beaconnek adott terjedelmes interjút.

Bródy elmondta, mi volt az első törés a „magyar Lennon-McCartney” életében

Bródy János (Fotó: YouTube/Hír Tv)

Ahogy az a Szörényi-Bródy interjúkban lenni szokott, ezúttal is az egymáshoz fűződő viszonyuk a talán legérdekesebb rész. Bródy arról mesél, hogy az első "karcolás" közte és Szörényi Levente között az volt, hogy az 1978-ban megjelent egy Kovács Kati-lemez számait Szörényi Levente és Adamis Anna írta, holott az azt megelőző 13 évben Szörényi és Bródy elválaszthatatlan párost alkottak.

„Nem esett jól, hogy Ancsa a lemezről kifúrt engem, és az is zavart, hogy Levente nem látott át rajta. Egészen addig úgy volt, mintha lett volna egy hallgatólagos, íratlan szerződésünk, hogy mi úgy vagyunk egy szerzőpáros, mint a Lennon-McCartney, és nem dolgozunk másokkal. Ez tizenhárom évig így is volt. Én ez alól fölmentést csak abban az esetben éreztem, ha az Illés vagy a Fonográf más tagjaival írtunk dalokat.”

Bródy Kovács Katival való közös munkáról is elmondta a véleményét:

„Kezdetben még én is benne voltam a dologban – úgy volt, hogy a szövegek felét Ancsa írja, a felét én, már csak azért is, mert korábban viszont Katival én voltam, khm, közelebbi viszonyban, és én ismertem jobban. Nagy rajongója voltam Kovács Kati tehetségének, de azt is tudtam, hogy Katival hosszútávon nem lehet együtt dolgozni. Azért nem érdemes neki dalokat írni, mert őt alapvetően az első férjéhez, Koncz Tiborhoz fűződő viszonya határozza meg – magánéletileg és zeneileg is. Függetlenül attól, hogy elváltak, és Katinak volt azóta két másik férje, Koncz Tibor Kovács Kati művészetére mind a mai napig lemoshatatlanul rányomja a bélyegét. Ezért lett Kovács Kati olyan, amilyen – miközben zseniális énekesnő.”

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Viszont Te, János, azóta is vagy valaki. Szörényiről pedig évekig csak mint a Fidesz-gyűlések biodíszletéről hallhattunk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.