Utolsó hetéhez érkezett a Séfek Séfe, a TV2 gasztronómiai-tehetségkutatója. Egyre keményebb csapatversenyek, egy két fordulós elődöntő és egy maratoni döntő vár Krausz Gábor, Vomberg Frigyes és Wolf András tanítványaira. Pénteken pedig végre kiderül, ki lesz a Séfek Séfe, ki viheti haza a tízmillió forintos fődíjat és ki utazik a franciaországi Paul Bocuse Intézet 3 hetes szakmai kurzusát.

300 kiló sárgarépát főztek meg

Több száz jelentkező közül került ki az a 30 amatőr és profi szakács, akik közül egy három napos tréningen Krausz Gábor, Vomberg Frigyes és Wolf András csapatot választott magának, hogy a Séfek Séfe feladatait teljesítve a végső küzdelemig vezesse tanítványait. A csapatversenyeket mindhárom séf hat tehetséggel a háta mögött kezdte meg. Estéről estére 14 adagnyi fogást kellett tálalniuk a csapatversenyek során. Így többek között 100 kg rizs , 200 kg hal, 190 kg hús (sertés, marha és csirke), 150 kg hagyma, 300 kg paradicsom, 100 kg vaj, 80 liter tej és 150 liter olaj, 50 kg fűszer és 300 kg sárgarépa alakult át fenséges fogássá.

Pénteken kiderül, ki is a Séfek séfe

Pénteken kiderül, melyik séf csapatának tagja bizonyul a legtehetségesebbnek. Pálfi Barbara, Pop Melitta, Adamek Balázs, Czifra Zalán, Selmeczy István, Szalisznyó Tibor, Szendrei Bence, Tatai Róbert és Váradi Roland vág neki az utolsó hét egyre keményebb kihívásainak.

Hárman esnek ki a vakkóstolás után

A legtehetségesebb hat versenyző jut be a csütörtöki elődöntőbe, ahol a műsor séfjei már nem segíthetnek csapattagjaiknak. Az első kör után Krausz Gábor, Vomberg Frigyes és Wolf András vakon kóstol, a leggyengébb étel készítője pedig azonnal búcsúzik a Séfek Séfétől. A második feladatnál három kóstoló érkezik melléjük, olyan vendégséfek, akik a magyar gasztronómia meghatározó alakjai, akik hozzájuk hasonlóan vakon kóstolva mondanak majd véleményt a versenyzők ételeiről. Palágyi Eszter a világ kevés Michelin-csillagos női séfjeinek egyike, a fine dining jeles képviselője. Pesti István rendkívüli precizitásáról híres, szintén Michelin-csillagos séf, aki tavaly a legjobb hazai konyhafőnök díját is elnyerte. A séf 30 éve van a pályán, sokan úgy vélik, hogy ő a legszebben tálaló magyar szakács. Mizsei János a feltörekvő generációt képviseli, a séftitánként emlegetett, ifjú szakács 2014-ben, 22 évesen elnyerte az év fiatal tehetsége címet. A hat séf dönt arról, ki az a három séf-jelölt, aki pénteken megküzdhet a Séfek Séfe fődíjáért.

Pénteken kiderül, ki is a Séfek séfe

A legmenőbb séfek szavaznak

A döntőben kétórás feszített munka vár a legjobbakra. A versenyzők három fogásos menüjüket korábbi csapattársaik segítségével készítik majd el, séfjeik pedig már csak szurkolhatnak tanítványaiknak. A Séfek Séfe fődíjáról a hazai gasztronómiai elit meghatározó alakjai döntenek, olyan szakemberek, akiknek a véleménye irányadó a minőségi vendéglátásban: Pintér Katalin, az Onyx és a Gerbeaud cukrászdalánc tulajdonosa; Nyíri Szása, séf és az Aranykaviár étterem tulajdonosa; Dudás Szilárd, az Anyukám mondta étterem tulajdonosa; Nemesvölgyi Attila, a Babka étterem tulajdonosa; Palotás Péter séf, halszakértő, a PLP seafood tulajdonosa; Herczeg Zoltán gasztronómiai szakértő valamint Harmath Csaba borszakértő, gasztronómiai szakértő, étteremkritikus. A tét hatalmas, így drámai pillanatokban sem lesz hiány, hiszen a konyhában mindig adódhatnak váratlan helyzetek, nem lesz ez másképp a Séfek Séfe döntőjében sem.

Pénteken kiderül, ki is a Séfek séfe

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
A döntő közvetítése pont annyira fog érdekelni, mint az eddigi adások.
Majd akkor nézem, ha tojáslevest fognak főzni és paprikás krumpli lesz a főétkezés.
Esetleg a paprikás krumpli helyett szó lehet egy serpenyős rostélyosról. De ez a max. engedmény.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.