A 31 éves japán nő egyetlen hónap alatt 159 túlórát halmozott fel. A hétvégéket is szinte mindig a munkahelyén töltötte és általában esténként éjfélig robotolt.

Miwa Sado a japán közszolgálati tévé munkatársa volt, és 2013-ban két helyi választás során is végig gőzerővel dolgozott a csatornának – írja a nytimes.com.  A második választás után, egy hónappal a születésnapja után halt meg. Halálát szívelégtelenség okozta. Esete csak most került nyilvánosságra, miután munkaadója, az NHK műsorszolgáltató bejelentette azt.

A fiatal lány tragédiája nem egyedi jelenség Japánban. A japánoknak külön szavuk is van a túl sok munka miatt bekövetkező halálra. Ez a karoshi, amely a nyolcvanas évek óta van jelen Japánban. 

A Japán kormány 2016-ban készített statisztikája szerint a japánok negyede több mint 80 órát dolgozik egy hónapban.

Forrás: nytimes.com, 444.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

darvinkettő
Az utolsó mondatot nem kellett volna!Vagy heti munkaórára gondoltak.Csak a kereskedelemben 200 órát dolgoznak Magyarországon.
Sámannus
@darvinkettő: Volt amikor én 300-t is dolgoztam havonta, és építkeztem. Ez is valami?
peterkelemen
A magyarok Orbánék óta szintén belehalnak a sok túlórába csak nem foglalkoznak ezzel, pedig kimutatható lenne sokaknál a túlzott munka következtében való megbetegedés, majd halál.
Sámannus
@peterkelemen: Korábban is volt ilyen. Mennyire visszaélnek az emberek félelmével nyomortól, egy igen szomorú példám van. . Jóval a rendszerváltás után volt az eset. az egyik ember túlórában maradt, de nem volt kajája. Mivel éhesen nem akart dolgozni, elkezdett a kukában turkálni. Amikor meglátta, hogy közeledem, zavarába megette amit talált. Így derült ki, hogy csalók is meglopták, és munkahelyén is kihasználták azért kellett neki guberálni. Hiénák voltak minden felé, csak ma az állam a legnagyobb hiéna.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.