A legendás táncdalénekes nevéhez megannyi népszerű sláger kapcsolódik, a magyar tánczene egyik legnépszerűbb előadója volt. Az Isten véled, édes Piroskám lett Magyarország első aranylemeze – a korongból azóta mintegy 300 ezer példány fogyott. 

Aradszky Lászlót vasárnap este, otthonában érte a halál. A hatvanas évek egyik legnagyobb sztárelőadója 83 éves korában hunyt el. Halálának nem volt előjele.  Szombaton még fellépése volt a magyar táncdal legendájának. 

Kedves rajongók, pályatársak, barátok, Ferencváros-szurkolók és a foci egyéb szerelmesei! Mély megrendüléssel tudatjuk a fájdalmas hírt, hogy Aradszky László táncdalénekes vasárnap este óta már nincs köztünk, életének 83. évében elhunyt

– írta hétfő reggel az Indexnek a gyászoló család.

Aradszky otthonában halt meg, temetéséről később intézkednek

Vasárnap este fél tíz körül riasztották a mentőket, de ők már csak a halál beálltát tudták megállapítani. Erről Aradszky Zsolt, Aradszky László fia beszélt az Indexnek. A halál okát három napon belül fogják megállapítani, több részletegyelőre nem tudni.

Isten véled, édes Piroskám, Sárga liliom, Nem csak a húszéveseké a világ – Aradszky Lászlótól 10 legnépszerűbb dalával búcsúzunk

Fotó: MTI/Zih Zsolt

Temetéséről később intézkednek, a részletekről a nyilvánosságot tájékoztatni fogják.

Szombaton még színpadra lépett Aradszky László

Az énekes Örménykúton lépett fel, a koncertről Facebook oldalán még fotókat is posztolt a család, nem sokkal a táncdalénekes halála előtt.

Aradszky László 1963-ban lett országosan ismert, amikor megnyerte a Magyar Rádió Tessék választani! című könnyűzenei versenyét Még ide-oda húz a szív című dalával. Három évvel később a Made in Hungary című versenyben győzött az Isten véled, édes Piroskámmal, utóbb ez lett Magyarország első aranylemeze – a korongból azóta mintegy 300 ezer példány fogyott.

A hetvenes években alig szerepelt a nyilvánosság előtt, 1986-ban tért vissza Újra itt vagyok című albumával. Pályafutása során számos európai országban lépett fel, de koncertezett Amerikában és Ausztráliában is. Legnagyobb slágerei közé tartozott még az Annál az első ügyetlen csóknál, a Nem születtem grófnak vagy a Szomszédasszony, fütyülök a lányára.

A legendás táncdalénekes nevéhez megannyi népszerű sláger kapcsolódik, a magyar tánczene egyik legnépszerűbb előadója volt. Mi most legnépszerűbb dalaival búcsúzunk a legendától.

1. Még ide-oda húz a szív 

2. Isten véled, édes Piroskám

3.  Annál az első ügyetlen csóknál

4. Nem születtem grófnak

5. Szomszédasszony, fütyülök a lányára

6. Nem csak a húszéveseké a világ…

7. Sárga liliom

8. Pókháló az ablakon

9. Valaki hiányzik a táncból

10. Csak ezt az éjszakát

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
picike1
Őszinte részvétem . nyugodjék Békében!
a helység kalapácsa
Nem akarok tiszteletlen lenni, de ezen a képen úgy néz ki, mint Angela Merkel.
X-ray
@a helység kalapácsa: Nem csak tiszteletlen vagy, hanem egy nagy hüLye bUnkó! Gondolom a feleséged pedig úgy néz ki, mint Pete Burns. Ha nem tudod ki ő, akkor keress rá :)
Jozefina
Köszönöm Neked! Nyugodj békében!!!
evacica
Mély együtt érzés a gyászoló családnak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.