Annyira beleivódott az agyunkba, hogy a rózsaszín a lányok színe a kék pedig a fiúké, különösképpen, amíg még gyerekek. De ez nem volt mindig így. Ha rózsaszínbe öltözteted a fiadat, egészen biztosan megszólják majd, hogy túl maszkulin típus. A színszakértő és előadó Gavin Evans azt mondta, hogy a késői 19. és korai 20. században voltak olyan reklámok, melyek azt sugallták az anyukáknak, hogy csak akkor öltöztessék a fiaikat rózsaszínbe ha azt akarják, hogy maszkulinok legyenek. Illetve öltöztessék lányaikat kékbe, hogyha azt akarják, hogy femininné váljanak. Gavin szerint:

 “Ez egy olyan tanács volt, ami nagyon megosztotta az embereket, talán ez az egyik fő oka, hogy a rózsaszín a lányok színe lett. A kék szín Európa egyes részein már régóta nőies színnek számít, hiszen ez volt Szűz Mária ruhájának egyik feltételezett színe.”

Forrás: nokorszak.hu
Feltöltő: Nőkor
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.