Különös bejelentésre vonult ki egy budapesti mentőkocsi a napokban. Az egyik vasúti pályaudvar jegypénztára előtt, egy órák óta zokogó nőhöz kértek segítséget a telefonálók. Az asszonyt kirabolták, így nem tudta megváltani vonatjegyét. Mivel a telefonját is elvitték, segítséget sem tudott kérni, és pánikba esett.

A kedves történetet az Országos Mentőszolgálat osztotta meg Facebook oldalán.

Itt azt írják:

a pályaudvarra kiérkező mentők hosszú percekig nem tudták kideríteni a sírás okát.

Némi nyugtatgatás után azonban az 50 év körüli asszony végül elmondta, a lányát kísérte vonattal Budapestre, aki busszal külföldre indult.

A lánytól való búcsúzás után ismét vonathoz igyekezett az asszony és ekkor vette észre, hogy kirabolták. Elvitték a pénztárcáját, az összes igazolványát és a mobiltelefonját. Az asszony ismerősök és telefon híján teljes pánikba esett a rideg nagyvárosi pályaudvaron. A fiatal mentőápoló ugyan megkönnyebbült, hogy nem egészségügyi panasza volt a kisírt szemű édesanyának, ám a probléma megoldását így is sajátjának tekintette. Azonnal felvette a kapcsolatot a vasút forgalmi ügyeletével, akik elmondták, hogy hamarosan indul egy másik, utolsó vonat Gyöngyösre, amit még elérhet.

Miután a hölgy története nem hatotta meg a kalauzt, bajtársaink rendkívüli empátiáról tettek tanúbizonyságot. Jegyet vettek a kétségbeesett asszonynak

- fogalmazott a Facebookon megosztott posztban az Országos Mentőszolgálat.

A nő természetesen meghatódott a mentők emberségén. És hála nekik, haza tudott utazni.

Egyszerűen nem bírom elviselni az emberi szenvedést. Ha nem így akkor úgy, de valahogyan segítenünk kellett. Legfeljebb majd 2 dobozzal kevesebbet dohányzom ebben a hónapban

– mondta viccesen a mentőápoló.

Forrás: Facebook/Országos Mentőszolgálat

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

elnyomott
Minden elismerésem a mentősöknek! Ebben az országban az egészségügyben emberségesen helyt állni, hőstett!
A kalauz meg elmehet a jó édes anyjába!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
Akár oda,vissza is...
Gratulálok a mentősöknek igazi emberek ...
wagabund
Tiszteletem a fiatalembernek, és társainak!
Jó tudni, hogy ilyenek a mentőszolgálat munkatársai...még akkor is, ha baromi nehéz körülmények között dolgoznak, igencsak megalázó havi fizetésért...

a méltóságuk töretlen!
Nessy
"legmélyebb tiszteletem" az utasoknak is, akik talán hamarabb tudtak volna segíteni a síró utastársukon! nem hiszem, hogy nem tudtak volna neki jegyet venni! A kalauz is "félrenézhetett" volna a vonaton! Bár ezt nem tudom.
Köszönet a mentősöknek, akik még emberek tudnak maradni ebben a közönyös, embertelen világban, ami itt van jelenleg!
emerencia
@Nessy: Elismerésem a mentősöknek, elítélem a vasúti alkalmazottakat, az utasokra viszont nem haragszom. Civilként az ember legfeljebb annyit tud tenni, hogy jelzi valamely olyan embernek a problémát, aki közfeladatot lát el és jogosan elvárjuk tőle, hogy ne hagyja a bajbajutottat magára.
kokopelli
@Nessy: ..az a szomorú a dologban,hogy ez úgy tűnik lassan,mint egy ritkaság,
,mint egy oázis a sivatagban!.. .sajnos nemzetektől függetlenül! :--((
terlasz
Elég gyámoltalan volt ez a hölgy, hogy órákig csak sírdogál és nem tesz semmit. Egy gyerek is talpraesettebb lenne. Ez nem mentős, hanem rendőrségi ügy lett volna. Jegyzőkönyvvel a zsebében könnyen hazajuthatott volna, legfeljebb utólag kifizeti a jegy árát.
A mentős viszont jól vizsgázott emberségből.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.