Sárosdi Lilla a hétvégén állt elő azzal, hogy 20 éve egy jó nevű rendező akarta orális szexre kényszeríteni. Mivel nem mondta el, hogy ki volt az, egy rendező felhívta és kérte, hogy változtassa meg nyilatkozatát, mert gyanúba keverte őt. Sárosdi nem alkuszik.

Mint ismert, az Amerikai Egyesült Államokban közel két hete kitört Harvey Weinstein zaklatási ügyei óta tucatjával állnak elő híres színésznők újabb és újabb zaklatási ügyekkel. 

Ennek a hatása Magyarországra is begyűrűzött, szombaton ugyanis Sárosdi Lilla színésznő írta meg szombaton, hogy 20 éve egy neves rendező és színházigazgató – aki nem mellesleg ma is tanít – orális szexre akarta kényszeríteni a kocsijában. 

Nyilatkozata megváltoztatására kérték a szexuális zaklatással előálló színésznőt

Fotó: YouTube/szinház TV

Sárosdi direkt nem nevezte meg az illetőt, ez pedig sokaknál kiverte a biztosítékot.

Mint a színésznő a Borsnak elmondta, az

egyik neves rendező felhívott, és azt mondta, inkorrekt vagyok. Arra kért, hogy mondjak nevet, mert azt gondolhatják az emberek, hogy róla van szó.

Sárosdi azonban nem hagyta magát:

Megmondtam neki, nem fogok nevet mondani. Ha egy magyar szakemberre ráillik, annak üzenem, nem magyarázkodni kell, hanem szolidárisnak lenni, ahogy Ja­nisch Attila filmrendező egyetemi tanár azonnal reagált: ehatárolódott és elítélte az ilyen és ehhez hasonló hatalmi visszaéléseket.

A színházak és intézmények vezetői semmilyen nyilatkozattal nem álltak elő. Vajon miért? Azért, mert itt van egy száz éve betokozódott rendszer, és a tekintélytisztelet, az „uram–bátyám”, a tanár úrnak mégsem merem megmondani, hogy ez meg az történt, s ha meg is mondom, nem tud megvédeni, mert maga sem autonóm ember, és persze be is kell védeni egymást. És ennek a rendszerszintű problémának véget kell vetni.

Sárosdi Lilla a lapnak elmondta, mai napig felhorgad benne a harag, mikor eszébe jut, hogy zaklatója még mindig fiatalokkal foglalkozik. Mint mondta, kiállása óta több eset is tudomására jutott a férfival kapcsolatban, az utolsó hét éve történt. 

(Címlapi kép: YouTube/szinház TV)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

egyvandor
@Mirabilis: Joga van nem megnevezni. Gondolom vállalva ezzel hogy sokak ezért nem fogják komolyan venni. Ezen nem lehet nyerni. Te meg eldöntheted igazat adsz-e neki.
A legtöbb ilyen molesztálást megelőzi érzelmi megdolgozás. Úgy hogy a delikvensek szerencsés kiválasztottnak érzik magukat, ... Sokan ha átmenetileg is még szerelembe is esnek. ...
Ha csak egy pár leendő áldozatnak kinyílik a szeme is tett valamit. (bár ez egy örök körforgás) Az olyanokat nem akarom védeni akik tuti tudják mire megy ki a játék.
Equus1
elérte, amit akart: beszélnek róla... most már tessék őt békén hagyni. Nahát!
Pálinkafőző Rézüst
@Szeparepa2: "Adhatna egy puszit az én kukimra is... megengedném... :D "
Anyukádnak is megengedted? :)))) Jó kis csávesz csapat lehettek...:))))
Pálinkafőző Rézüst
@Szeparepa2: jah, és viszont... :)))) ezért nem mersz fodrászhoz menni...:)))
Oszt: az a szarházi : aki "Adhatna egy puszit az én kukimra is... megengedném... :D "
ennyi, elvtárs...:))) korondi termék... :)))))) Na csá, további no comment...
Jah hogy ki a csicska...:?? Nézz a tükörbe, tovaris szérű...:))) Ja, ki a szarházi??? Nézz magad után, amikor könnyítesz magadon... :))) Meglátod a tükörképed... :D

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.