Az Arany Medve-díjas filmrendező, Enyedi Ildikó három társával írt nyílt levelet, amiben szolidaritásukat fejezték ki Sárosdi Lilla színésznő mellett.

Mint megírtuk, Schilling Árpád felesége a Weinstein-botrány kitörése után elárulta: egy színházigazgató orális szexre akarta kényszeríteni korábban.

A nyílt levél a peticiok.com-on olvasható:

Alulírottak a színházi és filmes szakma nevében szeretnénk szolidaritásunkat kifejezni Sárosdi Lilla és mindenki iránt, akivel szemben szexuális, mentális vagy bármilyen más nemű erőszakot követtek el. Lilla bátorsága reményeink szerint kiáltás lehet a többi áldozatnak, hogy nincsenek egyedül, és figyelmeztetés a molesztálóknak, hogy bizonyos bűnök a mi szemünkben nem évülnek el, és a cinkos vagy tehetetlen hallgatás időszaka véget ért.

Aláírók: Enyedi Ildikó, rendező, Gigor Attila, rendező, Janisch Attila, rendező, egyetemi oktató, Szöllősi Barnabás, forgatókönyvíró, egyetemi oktató.

(444.hu)

Nyitókép: youtube

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
Ha Kiss Lászlónak, a szövetségi kapitánynak neve nyilvánosságra került, az a minimum, hogy a filmrendező személyéről is lehulljon a lepel!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Rockxy
Nem egyedi eset, én is tudok jótékony iskolaigazgató bácsiról, aki a frissen elvált tanárnéninek nyíltan megmondta, hogy vagy fekszel, vagy repülsz.
És mivel a hölgynek nem volt védence...

De vannak gyerekláthatósági ügyek, ahol a gyámhatóság vádolja azt akinél a gyerek maradt, mert a gyerek a gané apját/anyját nem akarja látni sem.
Nehéz ügyek ezek, mert van amikor a szülő uszítja rosszindulatból a gyereket az elvált szülő ellen...
Yoda69
Nem kene tultolni a biciklit. A vilagon mindenhol igy mukodik, szinte minden iparagban. Ha egy szinesznocske gyorsan akar feljutni a rangletran, akkor bizony szet kell tenni a labacskakat. Ezt persze kesobb lehet zaklatasnak beallitani, de mindig ketton all a vasar. Ha nem tettszik, el lehet menni peldaul varrononek is a celeb vilag helyett.
Yoda69
@Horizont: Nem olvastad el rendesen amit irtam. Azt irtam, ha GYORSAN akar feljutni a rangletran, akkor ez a bevett mod a celeb vilagban. Termeszetesen vannak olyanok akik ezt nem teszik meg, nem is irtam hogy MINDEN szineszno ezt teszi tehat NEM altalanositottam.
Nem kell hagyni, es lehet ellene tenni. Csakhogy az ember alapvetoen gyarlo es kapzsi. Es csak 1 eletunk van. Ugyhogy ezen nehez lesz valtoztatni.
szaboria1
Meg lepő dolgokat lehet találni ha kutakodik az ember az interneten. 2009.10. 12 Origo cikke szerint tomboló amazont, vagy lázadó hippi csajt lehetne vele eljátszatni vagy akár skizofrén nőbeteget. Vagy meg kell nézni a Van Gogh szerelme darabban.
maci0427
Én biztosan nem jelentem fel azokat,akik ezelőtt 5-15-20 vagy akár 30 éve zaklattak és erőszakoskodtak velem ! Gyerek nem született az "erőszakból" és arra már nem is emlékszem,hogy mi is volt,de nem a részegség miatt ! Ha akkor nem jelentettem fel senkit,akkor most már letojom ! Mással foglalkozok és élek boldogan élek ! Viszont láttam sok-sok képeket arról,hogy régen a 60-as 70 -es ,80 és 90 években,hogyan bújik össze egy "művésznő" több férfival is akár csak egy fénykép elejéig,fürdőruhában,hogyan ölelgetik és csókolgatják egymást ! Egy erőszakos nemi közösülést vagy annak kísérletét azonnal és akkor kell feljelenteni és megtorolni ! Ilyen egyszerű és nagy kamu a félelem ! A félelem a karrier elvesztése miatt van,miközben az erőszak nem is volt olyan nagyon erőszak...!!!
maci0427
Gyáva karrierista emberek ! Miért nem akkor védték őket ..,tessék ? Ja...,hogy akkor nem lehetett így,meg úgy...,nem olyan idők jártak...,stb...?! Előbb hagyjuk magunkat ...- felépítjük a karrierünket...,majd jó pár év múlva,feljelentünk mindenkit...? Ez igen,ez az Önbecsülés magasiskolája ,szégyen ! Egy önérzetes - erkölcsileg teljes ember,azonnal feljelenti abban a pillanatban az erőszakoskodót,látleletet vesz... és ha ez sem lenne elég,akkor tovább meg a végsőkig ! Ez a járható út ! 20-év az már régen volt ,de 25 - 40 -még régebben ! A zeneiparban és a fim szakmákban ,de a szépségverseny és sok más "szereplésnél" is előfordulnak "ráhatások" ,de mindenki maga dönt a maga élete és a maga "luka felől"...!!! Hogy kit enged be és közel magához !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.