A divattervező saját bevallása szerint is azt hitte eddig, túloz, aki összeomlásról beszél.

A divattervező hosszú és nagyon elkeseredett posztot tett ki Facebook oldalára. Egy meg nem nevezett családtagja még a nyáron esett egy hatalmasat, ami után a kórházból elengedték, hogy nem tört el semmije. Ám kevéssel később iszonyú fájdalmai lettek, s akkor derült ki, hogy eltört a keresztcsontja.

Kiakadt Náray Tamás: szembesült a magyar egészségüggyel

Fotó és nyitókép: Náray Tamás Facebook oldala

Náray szerint akkor látták be, hogy ez a korábban elnézett repedés következménye lehetett. Mivel nem volt elég nővér, hogy ágytálazzák a beteget, katétert és pelenkát kapott.

Amikor átkerült a rehabilitációs központba, ott szintén szörnyűségeket tapasztalt a divattervező, de végül az átszállításnál szakadt el a cérna. Mivel családtagja otthonához közel szállíttatták át a beteget, vákuumággyal kellett vinni, s betegszállítók mentek érte. Náray szerint a 2-3 órás út több mint nyolc óráig tartott – a betegszállítók ugyanis egyszerre több beteget is visznek, akár az ország különböző pontjaira.

Az egész kezd Auschwitzra emlékeztetni. Kegyetlen, embertelen, irgalmatlan, és végtelenül erodálódott rendszer

- összegezte keserű tapasztalatait Náray.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Mindenki, akkor jön rá, amikor saját bőrén tapasztalja meg!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
Isten hozta a klubban! A normális gyógykezelés csak a gazdagoknak jár. Nekem pajzsmirigy műtét kellene, de nincs heverő majd egy milkóm rá! Náraynál csak azt nem értem, hogy a rokonának nem volt pénze? Vagy ő nem tudott segíteni? De legalább megtapasztalhatta, hogy nem hazugság a magyar egészségügy döglődése!
adrenalink
@division: tegnap 20:13-ra Ha el is olvastad volna a cikket, s nem csak a címig jutsz el, rájöhettél volna, nem Náray volt a szenvedő alany! Attól, hogy ő megengedheti magának a magánklinikai kezelést, még láthatja a többség számára adott eü. problémáit.
Mindegyik kormánynak mumus volt az eü., a romlása alól a fityisz elmúltnyócéve sem volt kivétel. Sőt!
Nézem szegény Orbánt. A gondos magánorvosi kezelések ellenére is rohamosan romlik az állapota (és ezt teljesen őszintén, minden mellékzönge nélkül gondolom). Képzeld el, hol tartana, ha állami orvosi ellátásban részesülne...
quadrocopter
Á, én Hivataloséknak hiszek, szerintük világszínvonalú a magyar egészségügy - csak éppen a magyar egészségügy nem tud róla!
cikicakk55
@adrenalink: Az nekünk nagyon jó lett volna,mert már akkor sem volt 100-as mikor hatalomra került.Hiába Gratz az ő betegsége gyógyíthatatlan. Az már rögeszme nála,ahogy kapaszkodik a hatalomba. Már nem is a pénz a lényeg neki,hanem az,hogy hatalmassága megmaradjon,hogy tovább nyalja a valagát az a kétmillió rokon,barát,azok ismerősei,meg pár őrült,akik szintén rögeszmésen hisznek neki.Ha már alapból a közegészségügy kezelte volna,már nem is élne. Sajnos ez csak a kis embereknél csapódik le, a Ő fajtája kiváltságos.Még a privát orvosok közt is a legjobbat fogja ki. Sajnos egyre többször hallom én is,hogy mér a magánrendeléseken sem foglalkoznak annyit a betegekkel,mint kéne.Persze szerencsére ez még a ritkább,csak szép lassan szaporodik.
Nessy
A magán rendelőbe ugyanaz az orvos rendel, aki a kórházba - rendelőbe. Nagyon kevés az, akinek csak magánrendelője van. Már csak azért is, mert vannak vizsgálatok, gyógyszerek, amiket az "állami" receptjére ír fel. Sőt, ügyeletbe nem egyszer operálnak privát beteget, akinek aztán elvárják a nővérektől a különleges bánásmódot, amit vagy honorálnak, vagy nem. Nem egy esetben találkozik az ember "főorvosi" beteggel, akik természetesen soron kívűl, egy - két ágyas szobába kerülnek. Ezek azok a "betegek" akik néha cselédként kezelik a szakdolgozókat. Egyébként ez nem új dolog, csak ma egyre gyakoribb.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.