A kritikus egy közös ismerősükre hivatkozik, aki azt állítja, Eszenyi tudott arról, hogy Marton zaklatja a nőket.

Fáy Miklós: Eszenyi Enikő hazudik, és tudott arról, hogy miket művel Marton László
Fotó: Facebook/Eszenyi Enikő

Fáy Miklóst a Vígszínház közleménye akasztotta ki, amiben az áll, hogy "az igazgató asszony azt állítja, ő erről a Marton-kérdésről sem igazgatósága, sem színésznősége alatt nem hallott." 

Egyébként sem egy nagy védekezés, hogy az igazgatónak fogalma sincs, mit művel a főrendező a próbákon és a próbákon kívül, de sajna van közös ismerősünk, akivel beszéltek erről, mármint hogy a főrendező úr zaklatja a színésznőket. Emlékeim szerint Eszenyi Enikő akkor azt mondta, hogy ő maga a kivétel, akit Marton nem környékezett meg. Amit egyébként készséggel el is hiszek. Azt is tudom, hogy valamit mondani kell ilyenkor, de ez így nincs egészen rendben

- írja Fáy, aki azt is leszögezi, ha valaki azt képzeli, most jött el a tisztázás kora, az eléggé téved, ha egyszer a tisztázás is hazudással kezdődik. 

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Lepényleső
E világban mit számít a hazugság,ha a rablás államilag,szabadon folyik?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
havasigyopár
A szemem láttára történt.. A veresegyházi fürdőben a mellettem napozó szép, fiatal hölgyhöz odajött egy gusztustalan kövér férfi és elkezdte fűzni, hogy ő a Polgármesteri Hivatalban képviselő és szeretne a nővel barátkozni.Rámenősen sugdosott neki, fűzte, a nő próbálta leállítani, elküldeni,mivel nem tudta, ő állt fel és kiment a fürdőből. Vissza sem jött. Sajnáltam, mert még biztosan szeretett volna maradni.
havasigyopár
Eszenyi nem buta nő. Biztosan tudott róla. Ki tudja, hogy ő hogyan jutott fel a csúcsra...
Azért nem beszél, mert neki is van mit takargatni?
glorianna
@Horizont: Örülnék, ha nem értenéd rosszul, amit írtam. De: egyik nő arról számolt be, hogy miután zaklatta ML, ő visszament a pasihoz, később pedig le is feküdt vele, egy másik azt mondta, hogy miután kirohant ML-től és kiborultan panaszkodott az anyjának, az hirtelen a lány karrierjét kezdte félteni, és visszaküldte volna, egy harmadik azt mesélte, hogy egy egész színházi előadás alatt kellett fognia ML péniszét - te el tudod képzelni, hogy legalább másfél-két óra hosszat tartod a kezedben akaratod ellenére egy teli színházi nézőtéren, és egyetlen egyszer sem szorongatod meg úgy istenesen, ha már elszaladni gyáva vagy? Azt állítom - és ezt fenntartom - hogy sok történet sántít. Nyilván volt mindenféle zaklatás, nem csak Marton, nem csak a színházi világban, de konkrétan a felsoroltak közül sok teljesen hihetetlen. (Ja, sokáig, nagyon sokáig tartozott a munkámhoz a szexuálisan abuzált fiatalok lelkének ápolása, 500 életre való rémséget hallgattam meg, és bizony sokszor kellett szétszálaznom a tényleges történést a fantáziaszüleményektől - utóbbiak részben bosszúvágy, részben a trauma miatti "túlemlékezés" gyümölcsei. Ismerem azt a helyzetet is, amikor a súlyosan abuzált fiatal érzelmileg függ a megrontójától, és semmi kivetnivalót nem talál abban, ha az naponta többször !!! "kölcsönadja", sőt, azt gondolja, hogy ez csak a nagyrabecsülés megnyilvánulása.)
glorianna
@Horizont: "miért nem lehet elhinni azt, hogy úgy történt" - pont azért, mert kénytelen voltam megtanulni, mit lehet elhinni és mit nem szabad elhinni. Egyébként teljesen mindegy, az "eredmény" számít: valószínűleg egész hátralevő életére elmeszelték Martont, és igen valószínű, hogy a Víg teljes vezetése is nemsokára megy a levesbe. És ez alapjában véve teljesen független attól, hogy ki mit követett el vagy nem követett el.
glorianna
@Horizont: Dehogy pártolom. Egyiket sem pártolom, nem vagyok egyiknek se a gyámja. Elolvastad egyáltalán, mit írtam fennebb? "Nyilván volt mindenféle zaklatás".
A Vígszínházat sajnálom, a társulatot, a többieket, a közönséget, azokat, akiknek az egészhez semmi közük, mégis hátrányba kerülnek miatta.
mariaberta
És neki mit kellett volna tenni, ha a sértett nem tartotta fontosnak a történteket,mert neki többet ért a karrier? Nehogy másokat okoljunk azért mert Sárosdi elvtársnő hallgatott?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.