A kritikus egy közös ismerősükre hivatkozik, aki azt állítja, Eszenyi tudott arról, hogy Marton zaklatja a nőket.

Fáy Miklós: Eszenyi Enikő hazudik, és tudott arról, hogy miket művel Marton László
Fotó: Facebook/Eszenyi Enikő

Fáy Miklóst a Vígszínház közleménye akasztotta ki, amiben az áll, hogy "az igazgató asszony azt állítja, ő erről a Marton-kérdésről sem igazgatósága, sem színésznősége alatt nem hallott." 

Egyébként sem egy nagy védekezés, hogy az igazgatónak fogalma sincs, mit művel a főrendező a próbákon és a próbákon kívül, de sajna van közös ismerősünk, akivel beszéltek erről, mármint hogy a főrendező úr zaklatja a színésznőket. Emlékeim szerint Eszenyi Enikő akkor azt mondta, hogy ő maga a kivétel, akit Marton nem környékezett meg. Amit egyébként készséggel el is hiszek. Azt is tudom, hogy valamit mondani kell ilyenkor, de ez így nincs egészen rendben

- írja Fáy, aki azt is leszögezi, ha valaki azt képzeli, most jött el a tisztázás kora, az eléggé téved, ha egyszer a tisztázás is hazudással kezdődik. 

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Lepényleső
E világban mit számít a hazugság,ha a rablás államilag,szabadon folyik?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eladott Ország
Eszenyi Enikő már nem csak az igazgatói székbe "ült bele." Ő már a helyzeten nem kíván változtatni, úgy jó hogy álljon, a helyén és a megfelelő helyen meg üljön.
Lepényleső
E világban mit számít a hazugság,ha a rablás államilag,szabadon folyik?
kripton
Eszenyi gyanúsan sokáig lapított az ügyben, most meg mismásol. Hogy ő maga lenne a "kivétel". Nna ja! Miért is ne? Minden esetre talán érdemes lenne utánanézni, hogy a pályája elején hány szerepet kapott Martontól, és hogy a Főigazgató Úr mennyire szorosan állt mellé a Balázs Péter elleni, az igazgatói székért dúló adok-kapokban.
Jozefina
Kia "karika" az a Fay, mert, hogy Eszenyi ki azt tudom és neki hiszek is!!!
X-ray
@Jozefina: Elég szomorú, ha nem ismered...
Veleda
@human: A fiatal fiúkat szereti. Hogy ők ezt zaklatásnak veszik-e, arról még nem volt híradás
moareka
@X-ray: Én is osztom a véleményedet, Fáy Miklós, a legnormálisabb kritikus, olvasni az írásait, egy élmény, és abban is biztos vagyok, hogy ebben a dologban igazat beszél...
Desischado
Fáynak hiszek. Eszenyi sohasem volt nekem szimpatikus, és gyanúsan sokáig hallgatott ebben az ügyben is. Tényleg érdemes volna utána nézni, mennyit segített neki Marton.
karma1
Sajnos, Faynak igaza van, teljesen... Es most Eniko van nagy bajban, mert nem lepett, mint igazgato...
terlasz
@X-ray: Mi abban a szomorú, ha valaki nem ismer minden megmondó embert?
mariaberta
Mitől lett mostanság nagy divat 20-25 éves történésekkel előtáncolni. Miért nem akkor mentek a hölgyek bíróságra, amikor az eset megtörtént? Vagy akkor még hozzá tartozott az ilyen dolog a karrier építéséhhez, ma meg már a hölgyek kora miatt ez mellékes? Hosszú elvtársnő divatot teremtett? Mennyit taksál mostanság egy ilyen hír? Mert ha jó pénzt fizet az újság, majd én is jelentkezem.
Veleda
@mariaberta: Gondolataidat olvasva kissé eltorzított szemszögből nézed az eseményeket. Az látható, hogy Amerika és Európa szerte most van kirobbanóban egy tiltakozó hullám, amikor a nők elmerik mondani a nagy nyílvánosság előtt az őket ért attrocitásokat. Na nem a 60 éven felüli nőket éri az inzultus, hanem általában a fiatal pályakezdő nőket, és akik erre hivatkoznak, már nincs veszteni valójuk. Nem divat erre hivatkozni, hanem a méltóságuk teszi ezt.
Ha nem volt benne részed, nyílván nem is érint téged sem érzelmileg, sem a tárgyilagosság érdekében.
Az utolsó mondatod téged minősít.
Eladott Ország
@karma1: "Vétkesek közt cinkos, aki néma." (Babits Mihály idézet)
szaboria1
Akkor ha Fáy is tudott róla ugyan olyan bűnös mint azok akik hallgattak róla.
karma1
@szaboria1: Fay nem cinkos... Nem kozvetlenul o tudott rola, hanem egy ismerose, es hat ez az ismeros sem tartott gyertyat az esemenynel...
Pletyka ellen csak egy modon lehet vedekezni - semmilyen mas mod nincs! -, ha hallasz valakirol valami rosszat, amit valaki mond Neked, akkor megkerdezed az illetotol: "Te LATTAD szemelyesen az esetet, vagy szemelyesen beszeltel a sertettel?" Ha erre az ismeros azt valaszolja, hogy nem, o nem beszelt a sertettel, de a kozvetito valaki ezt biztosan allitja, akkor a kovetkezo kerdesed ez legyen: " Ha ez az illeto tenyleg latta, vagy tudja mi tortent, akkor EZT az illetot hogy hivjak?" Ha erre az illeto, aki mondja Neked, hogy huuuu, ezt meg azt hallottam a baratomtol errol az emberrol, de nem nevezem meg a pletyka hozojat, akkor ez mar az indulasnal egy ordas nagy pletyka, szobeszed, ragalom - tehat NEM IGAZ, nem kell vele foglalkozni!
Lehet - sot biztos, -, hogy Marton sok esetben tullepett a megengedheto hatarokon, de senki sem ragalmazhatja meg azert Eszenyit, mert most azt allitja, hogy o semmit nem tudott Marton kicsapongasairol. Mert HIVATALOSAN valoban nem tudott. Ha Sarosdi AKKOR nem ment panaszra az igazgatosaghoz, a rendorseghez, barkihez, aki a szinhazon belul segitseget tudott volna nyujtani neki, akkor MOST kar volt kipakolnia. Mivel Marton sem rohant oda Eszenyihez azzal, hogy mit csinalt, igy hivatalosan Eszenyi valoban mondhatja, hogy nem tudott semmirol - es nem tudnad rabizonyitani az ellenkezojet, kiveve akkor, ha most elojonne nehany no azzal, hogy "Eniko, ne jatszd az agyad, hiszen szoltunk neked szinte minden honapban, hogy nem lehet birni a Martonnal", de ez is csak akkor allja meg a helyet, ha az illeto tudja bizonyitani, hogy irt egy levelet, vagy telefonalt Enikonek ilyen ugyben, es ezt NEVVEL egyutt vallalja is.
Ha Marton saros is, Eszenyi szinten sumakol, nevek es ketsegbevonhatatlan bizonyitekok hianyaban valakit megragalmazni eleg meresz dolog. Bar ez csak az en velemenyem.
Eriksson
@mariaberta: S mi van akkor, ha a sértett fél elmegy a bíróságra? A bíróság ítél, a bűnöző leüli büntetését, aztán 50 év után előveszik a régi sztorit és véglegesen ellehetetlenitik. ld. Kiss László.
Pedig ez csak egy régi eset volt, Martoné meg folyamatos. Minden hónapban tehettek volna ellene feljelentést, pozíciója, hírneve úgyis megvédte volna a büntetéstől. Mint ahogy most is, sokan körömszakadtukig védik ezt a perverz palit.
szaboria1
Egy érdekes dolgot láttam épp a minap Gyilkos sorok címmel megy egy csatornán a sorozat és épp ott is az volt valaki mondott valami és mikor kérdezték kitől hallotta mondott egy nevet és az egésznek az lett a vége az egész kisváros valakitől hallotta. Itt ez zajlik mostanság.
glorianna
@Eriksson: Hadd vitatkozzam a "perverz pali" kifejezés miatt: a nők sztorii erősen sántítanak - ezt nőként, lányos anyagként, lányunokás nagyiként és csaknem 50 évnyi 14-23 évesekkel való munka alapján mondom. Nem csak a késlekedés érthetetlen, hanem egyes részletek olyannyira életszerűtlenek, hogy nincs az a félbites ostoba libuska, aki úgy viselkedne, ahogy ezek a nők a saját viselkedésüket leírták.
Eriksson
@glorianna: Csak a gondolataimat írtam le. Szerinted nem létezik szereposztó dívány?
Ha az egész sztori csak rágalom, akkor miért kért volna bocsánatot Marton a Lillától?
glorianna
Nem azt mondtam, h semmi nem történt - azt viszont fenntartom, hogy a nők történeteinek többsége úgy nem történhetett meg, ahogy elmesélték. Egyébként a hatalommal való visszaélés mindenféle formájával találkozhatunk, de nagyon kevesen vagyunk, akik semmilyen változatot nem akarunk eltűrni.
havasigyopár
A szemem láttára történt.. A veresegyházi fürdőben a mellettem napozó szép, fiatal hölgyhöz odajött egy gusztustalan kövér férfi és elkezdte fűzni, hogy ő a Polgármesteri Hivatalban képviselő és szeretne a nővel barátkozni.Rámenősen sugdosott neki, fűzte, a nő próbálta leállítani, elküldeni,mivel nem tudta, ő állt fel és kiment a fürdőből. Vissza sem jött. Sajnáltam, mert még biztosan szeretett volna maradni.
havasigyopár
Eszenyi nem buta nő. Biztosan tudott róla. Ki tudja, hogy ő hogyan jutott fel a csúcsra...
Azért nem beszél, mert neki is van mit takargatni?
glorianna
@Horizont: Örülnék, ha nem értenéd rosszul, amit írtam. De: egyik nő arról számolt be, hogy miután zaklatta ML, ő visszament a pasihoz, később pedig le is feküdt vele, egy másik azt mondta, hogy miután kirohant ML-től és kiborultan panaszkodott az anyjának, az hirtelen a lány karrierjét kezdte félteni, és visszaküldte volna, egy harmadik azt mesélte, hogy egy egész színházi előadás alatt kellett fognia ML péniszét - te el tudod képzelni, hogy legalább másfél-két óra hosszat tartod a kezedben akaratod ellenére egy teli színházi nézőtéren, és egyetlen egyszer sem szorongatod meg úgy istenesen, ha már elszaladni gyáva vagy? Azt állítom - és ezt fenntartom - hogy sok történet sántít. Nyilván volt mindenféle zaklatás, nem csak Marton, nem csak a színházi világban, de konkrétan a felsoroltak közül sok teljesen hihetetlen. (Ja, sokáig, nagyon sokáig tartozott a munkámhoz a szexuálisan abuzált fiatalok lelkének ápolása, 500 életre való rémséget hallgattam meg, és bizony sokszor kellett szétszálaznom a tényleges történést a fantáziaszüleményektől - utóbbiak részben bosszúvágy, részben a trauma miatti "túlemlékezés" gyümölcsei. Ismerem azt a helyzetet is, amikor a súlyosan abuzált fiatal érzelmileg függ a megrontójától, és semmi kivetnivalót nem talál abban, ha az naponta többször !!! "kölcsönadja", sőt, azt gondolja, hogy ez csak a nagyrabecsülés megnyilvánulása.)
glorianna
@Horizont: "miért nem lehet elhinni azt, hogy úgy történt" - pont azért, mert kénytelen voltam megtanulni, mit lehet elhinni és mit nem szabad elhinni. Egyébként teljesen mindegy, az "eredmény" számít: valószínűleg egész hátralevő életére elmeszelték Martont, és igen valószínű, hogy a Víg teljes vezetése is nemsokára megy a levesbe. És ez alapjában véve teljesen független attól, hogy ki mit követett el vagy nem követett el.
glorianna
@Horizont: Dehogy pártolom. Egyiket sem pártolom, nem vagyok egyiknek se a gyámja. Elolvastad egyáltalán, mit írtam fennebb? "Nyilván volt mindenféle zaklatás".
A Vígszínházat sajnálom, a társulatot, a többieket, a közönséget, azokat, akiknek az egészhez semmi közük, mégis hátrányba kerülnek miatta.
mariaberta
És neki mit kellett volna tenni, ha a sértett nem tartotta fontosnak a történteket,mert neki többet ért a karrier? Nehogy másokat okoljunk azért mert Sárosdi elvtársnő hallgatott?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.