A Magyar Tudományos Akadémia egyre többször lép fel az áltudományos híresztelések ellen - most a csodavízként árusított termékekről rántotta le a leplet. Az index.hu számolt be az MTA telt házas dísztermében tartott szerda esti előadásról, ahol a szakemberek az áltudományos átverésekre hívták fel a jelenlévők figyelmét. A csapvíz is megfelelő lenne "Pi-víz, lúgosított víz, életvíz, rezgéskezelt víz, deutériumcsökkentett víz, hidrogénezett víz, a legújabb meg az úgynevezett szűzvíz és igaz társa, a bölcsővíz" - sorolta az előadáson Fábián István kémikus az aktuális blöfföket. Utóbbi egyébként olyan átprogramozott víz a marketing szerint, amellyel az egész Kárpát-medence is jobb irányba áthangolható. Majd hozzátette: "Van olyan termék ezek között, amiből egy palackért ezer forintot is elkérnek. Én Debrecenből jövök, ahol 50 fillér egy liter csapvíz, és ebben a csatornadíj is benne van. Hogy mit igyunk? Csapvizet. Magyarországon a települések 95 százalékán garantáltan jó...

Forrás: hazipatika.com
Feltöltő: durbincs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Van olyan jó, mint a rákellenes barackmag! Mocskos L. Simon! Még csak a vásárlók félrevezetéséért sem kapták el tökeit, kedves NFH!
Csizmás Kond
egy normálisan gondolkodó embert nem lehet könnyen átverni...aki meg beleugrik mindenbe azt nem lehet az ilyen átverésektől elriasztani...
Sámannus
Tény hogy a rengeteg környezetszennyező flakon árából iható vizet kell gyártani. Mióta kétszer szűrt víz van a mi hálózatunkban én sem iszok csak csapvizet.
Egyébként tiszteletre méltó az akadémia szándéka. az így felszabaduló költségeket a társadalom sokkal égetőbb dolgokra fordíthatná.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.