Ezópus meséjét is tökéletesen megismételték az intelligens madarak. A varjak intelligenciaszintje az 5-7 éves gyerekekével vetekszik. Az erre vonatkozó kísérlet eredményeit a New Zealands's Univerity of Auckland kutatói a Proceedings of the Royal Society B-ben publikálták. A tudósokat meglepte hogy a madarak képesek három eszközt egymásután használni a táplálék eléréséhez. Bebizonyosodott, a varjak jóval innovatívabbak, mint azt eddig gondolták róluk. Analitikus gondolkodású tollasok A kutatók Új-Kaledónián az ottani varjak (Corvus moneduloides) viselkedését tanulmányozták. Ez az egyetlen ismert madár, amely a vadonban készít és használ eszközöket. A kutatások szerint az új-kaledóniai varjak olyan innovatív problémamegoldók, melyeknek gyakran a főemlősökével vetekszik az intelligenciája. A kísérletekhez átmenetileg befogtak hét varjút, és a kalitkába csukott állatoknak egy igen komplikált feladatot kellett megoldaniuk. Új-kaledóniai varjú (Corvus moneduloide) Forrás:...

Forrás: origo.hu
Feltöltő: durbincs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
@durbincs: Meg a potrohos törpénél is.
nezelodo
Néhány hete láttam a csendes utcánkban egy kábel tv-s oszlopon egy varjút, belátta a fél kis utcát. A macskám egy autó mögül becserkészett egy az aszfalton csipegető vadgalambot, de az a macsekot nem láthatta. A varjú, aki mindent látott éktelen rikácsolásba fogott, addig míg a vadgalamb fel nem figyelt a macskára, és elröppent, éppen jókor.
Na ez a rikácsolás hiányzik ma az emberekből, simán hagyják, hogy a másik bajba kerüljön, azt gondolva, őrá sosem kerül sor.
1magyar
@nezelodo: Az egyik kutyánk annyira haragszik a tyúkokra, mikor etetjük őket, jön mellettünk és ugat, hogy ne adjunk nekik enni.
csipetke
@Qqberci: Ha Orbánra gondolsz,tőle tutira okosabbak.A varjaknak nem lebegnek a szemeik előtt felépítendő stadionok...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.