Ûrkutatás, ûrtevékenység - ûrvilág.hu ûrkutatási hírportál Múlt héten indult a Mars kutatásához kapcsolódó rejtvénysorozatunk. Ma megtudhatják a helyes választ a második kérdésre, és az is kiderül, ki nyerte a Mars Mission Game ajándékát. A közelmúltban nyílt meg a Budai Várban a Mars Mission Game új generációs csapatjáték, amelyben a szabadulószobák logikáján alapuló, de azok klasszikus koncepcióján túllépő feladatokkal találkoznak a játékra vállalkozók. A Mars-küldetés játék szervezőivel folytatott megbeszélés alapján (és a játék kipróbálása nyomán) a játék űrkutatási szakmai együttműködő partnere az Űrvilág hírportál, ezért az emberes Mars-küldetés nehézségeit imitáló játék kapcsán négy hétig tartó rejtvénysorozatunkban a Marsra vonatkozó kérdéseket teszünk fel olvasóinknak. E heti kérdésünk így szólt: a Marson egy magyar születésű tudósról és öt magyar településről is elneveztek egy-egy krátert. Ki ez a tudós és melyik ez az öt település (négy város és egy község)?...

Forrás: urvilag.hu
Feltöltő: durbincs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Equus
Orbán-kráter... mérhetetlenül mély és pénzzel kell tömni.Helységnevek: Alcsút, Felcsút, Orbán-földe, Volt Magyar köztársaság Fold, Új Méhszarosland.
Clavigo
@Equus: Megelőztél...:) :) :) ""Orbán-kráter "...:))))))))))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.