Összeesett a színpadon és életét vesztette Benkő Géza, a Jóban Rosszban sorozat korábbi színésze. Kollégái nem tudják elhinni a hírt.

Papból lett színésszé a Jóban Rosszban napokban elhunyt korábbi szereplője

(Fotó: YouTube/Géza Benkő)

Vasárnap délelőtt történt a tragédia a Külhoni Magyar Nemzeti Színház szerencsi bemutatóhelyén, ahol a Sári bíró című színdarab főpróbahetének el­ső napja zajlott.

Benkőnek a TV2-n futó sorozat, a Jóban Rosszban hozott országos ismertséget. A Csillagvirág Klinika recepciósa, Gyöngyike volt a szerelme, Bodolai Bandi pedig a legjobb barátja.

„Az egész stáb megrendült. Nem tudjuk felfogni, hogy mi történt. Biztos mindjárt felébredek, és kiderül, hogy nem igaz. Nem volt olyan, aki ne szerette volna. Csupa szív ember volt, ha­talmas lélekkel, szeretettel. Végtelenül kedves, igazi jó ember, és tehetséges színész, kiváló író. Komárnóban élt a feleségével és két gyermekével, onnan járt be a forgatásokra. Három éve ő döntött úgy, hogy elmegy a sorozatból. Új fejezetet akart nyitni az életé­ben.”

mondta a Borsnak a Gyöngyit játszó Madár Vera.

Korábban Benkő arról beszélt a hot! magazinnak, hogy az túlzás lenne, hogy felmondott, viszont arra kérte a stábot, hogy lassan írják ki a sorozatból, mert úgy érezte, valami újat szeretne csinálni.

Azóta sokat játszott, szinte az egész világon részt vett produkciókban "Kassától Komáromig, az Egyesült Államoktól Svédországig" – mesélik róla kollégái.

Benkő Géza egyébként papnak készült a prágai egyetem teológia szakán. Növendékként szorgalmasan tanult, és élvezettel prédikált húsvétkor és karácsonykor kis települések templomaiban. Tizenhét alkalommal állt a hívek elé, mielőtt végleg eldöntötte: kilép az egyház szolgálatából. Férj lett és apa, de nem a világi élet csábította, hanem a színpad, ahová gyerekkora óta vágyott. A szüleit annyira elkeserítette a döntése, hogy négy évig alig beszéltek egymással. De onnantól, hogy a pozsonyi színművészeti hallgatójaként főszerepet játszott egy nemzetközi filmben Cserhalmi Györggyel, már nem csak megbocsátottak, de büszkék is lettek rá.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Köb Jani
Színészkedni tudni is kell...nem csak szeretni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.