A Diplomata Házaspárok Budapesti Egyesülete a hétvégén rendezi meg a Diplomata Vásárt, amelyre meghívták Gáspár Győző lányát is. 

Az esemény a kultúrán keresztül mutatja majd be a hazai diplomaták országait, a befolyó pénzből pedig magyar intézményeket, szervezeteket támogatnak. Gáspár Evelin értelmiségiként képviseli majd a romákat a rendezvényen.

Gáspár Evelin értelmiségiként képviseli a romákat a Diplomata Vásáron

Fotó: TV2

Azért hívtak meg, hogy én képviseljem a roma kisebbséget. Az Instagram-oldalamat több mint kilencvenezren követik, így sok embert elérek, ráadásul egy roma alapítványt is támogatnak a bál bevételével, ezért szeretnék, hogy én is a résztvevője legyek. Él egy általánosító, kissé lealacsonyító kép az emberekben a romákról, és a szervezők úgy gondolják, én jó ellenpélda vagyok, mert több helyen tanultam külföldön, és nyelvvizsgáim is vannak

– nyilatkozta a Borsnak Gáspár Evelin, aki azt is elújságolta, hogy a hónapban, ez már a második jótékonysági esemény, amin részt vesz, ami azért is jó, mert így a családja neve nem csak a NAV ellenőrzések kapcsán merül fel.

(Borsonline)

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

TASzSz
Fárkás Flórinák nincs egy hásoló korú fija??? Hozzá kéne ádni, oszt órijási kárrier kerekedne belőlük: a roma Jekyll & Hyde...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Equus
most akkor mennyi egy jogi diploma a vásáron? farkas flóri is vesz egyet? Győzikének hány van?
wagabund
na, most tették a lovat a Gáspár család alá..a jóarcú apuka igen nagyra lesz...
TASzSz
Fárkás Flórinák nincs egy hásoló korú fija??? Hozzá kéne ádni, oszt órijási kárrier kerekedne belőlük: a roma Jekyll & Hyde...
wagabund
..."a szervezők úgy gondolják, én jó ellenpélda vagyok, mert több helyen tanultam külföldön, és nyelvvizsgáim is vannak"...
...mindezt Evelin hozta a nyájas olvasó(k) tudomására.
Equus
@wagabund: alkímiát is tanult: így tudott az alcsiból aranyat csinálni, de csúnya fináncok irigyek voltak, oszt elvették.
Csizmás Kond
íme az értelmiségnek az értelme:
" Azért hívtak meg, hogy én képviseljem a roma kisebbséget."
Értelem szerűen a képviselőt a képviselt személyek küldik és nem önfelkéréses alapon választja önmagát valaki...főleg nem egy olyan valaki aki a diplomatát összetéveszti a diplomával, az értelmiséget az értelmességgel, a képviseletet az instagrammal...
szep napot
Gáspár Evelin értelmiségiként képviseli a romákat a Diplomata Vásáron. Ez egy nagyon szomoru de igaz teny. Tud olvasni, szamolni, le tudja irni a nevet, be tudja kapcsolni a szamitogepet szoval egy cigany ertelmisegi.
wagabund
@szep napot: végre egy pontos definíció...
csipetke
Na szép,Gáspár Evelin,mint értelmiségi...Hova jut ez az ország?!
sokanvagyunk
Vásáron adják-veszik ezeket a diplomatákat (meg a diplomájukat) - és Evelin a kikiáltó?
namihami
Nem kell ez a gúnyolódás. Evelinke csak követi a papja hagyományait. Ő már második generációs ""cigányértelmiségi"", közvetlenül a papa után.
eszegfu
"...több helyen tanultam külföldön, és nyelvvizsgáim is vannak.." Drága Gyerekem! Az, hogy hol, hány helyen tanultál...az érdektelen...de mi lett belőled, mihez értesz, mit csinálsz ill. mit dolgozol?! Hány nyelvből van nyelvvizsgát, milyen fokozatu? Sőt mondok még egy érdekeset: ha diplomád lenne, akkor sem biztos, hogy ennél "értelmesebb" lennél!
És tudjátok elmehet a búsba a Diplomata Házaspárok Bp-i Egyesülete, ha csak Gáspár Evelin jutott az eszükbe pl. Bogdán László helyett! Ha valaki, akkor ő az aki példát mutat és ő tudta volna igazán képviselni a romákat!
namihami
@eszegfu: Még a nyelvvizsga PAPÍR megléte sem igazolás semmire.
Több helyen már úgy indítják a felvételt, hogy egy, az adott nyelven kezdenek tárgyalást a delikvenssel. És: vagy beszélget (és a papír másodlagos) vagy hebeg-habog (és lehet 5 kiló papírja), akkor se kell.
Nekem volt olyan kollégám, akinek két papírja volt, két nyelvből, de öt értelmes mondat nem jött ki belőle folyamatosan. A műszaki fordítások ügyében (főleg azért volt ott) pedig már a közelébe se mentek.
levarosbukta
Reggel elaludtam.
Rohadtul fájt a fejem.
Beletolattak az autómba.
Igazán nincs jó kedvem.
De ezen szabályosan nyerítettem!
Köszi propeller!
eszegfu
@namihami: Mérgemben el sem jutottam a nyelvhasználat gyakorlati részéhez... de igazad van. Az én fiamat is ugy vették fel dolgozni, ahogy irtad... pedig akkor csak alapfoku nyelvvizsgája volt.
cikicakk55
Drága Evelyn! Mikor te az állítólagos külföldi diplomádért tanultál,itthon nem a Campus fényképét mutatták ahová épp be lépsz,hanem bikinis tengerparti,óceánparti fényképeket, szórakozó helyekről ahová drága estélyi ruhákban jártál.nagyon sok képet láttunk az állítólagos külföldi tanulmányi ideje.,de valahogy egyik képen sem látszott az egyetemista Evelyn. A másik: Mi az,hogy a diplomás házaspárok? Egy részt a te szüleid nem diplomások,bár édesanyád állítólag érettségizett.Apádnak meg a 8 osztály talán a 4 alsó tagozat 2x.Ha már ennyire jótékonykodsz,akkor Farkas Flórit kapd már el,mert a Romák hátrányos megkülönböztetését az olyan gennyes alakok,mint a Flóri erősen befolyásolják. Apádat meg bár mit is csinálsz,akkor is a csaló NAV bűnöző múltjával fogjuk emlegetni,mert a csaláson,hazugságon,az önsajnálaton kívül semmit nem tett le az asztalra. Az Instagrammal meg ne dicsekedj,mert inkább szégyen,hogy ilyen piszok sok időd van a munkád mellett( már ha a celebségen kívül van egyáltalán munkád)
human
Hogy Evelin mennyire értelmiségi azt nem tudom megítélni. De hogy lehetne nála alkalmasabbat is találni a roma értelmiség képviseletére az 1000%.
Clavigo
Az egész család egy igazi " értelmiségi "...Csak rá kell nézni a fejére...Dettóó,,,mint a fater...ja ,,meg a muter is...
human
Most így jobban belegondolva remélem Evelin nem ezt érti értelmiség alatt:
- Van 400 milliója a széfben
- Van pénze utazgatni a világban
- Van 90 ezer követője az Instagramon

Mert ha ez számára az értelmiségiség, akkor rossz hírem van Evelinnek. Nem, ez nem az.
Clavigo
Basszus,,,,,nálunk tényleg ilyenek az értelmiségiek,,mint ez az izé ???
Eladott Ország
Vigye magával a másik értelmiségit, a cigányság Rogán Antalját, Flórit is, legalább lesz két értelmiségi és duettet bazseválhatnak a diplomata vásáron.
Cicamama55
Ilyen eseményekre, miért nem Bogdán Lászlót, vagy a fiatal rákkutatót Horváth Józsefet, vagy a jogi pályát gyakorló Ganyi lányokat, Kállai Ernőt hívják meg, akik a tudásukkal, eszükkel vívták ki a sikert, tekintélyt maguknak?! Az esemény színvonaláról árulkodik az, ha a bulvárból közismert "lady" képviseletét választják. Szerintem ez amolyan lejáratása inkább a rendezvénynek, azt mutatjuk meg,hogy nálunk csak erre "fussa!"... :(((((((
csipetke
@eszegfu: Jajjmá'!Hát mé' nem hiszel TankArankának?!Hámá' mé'ne lenne nyelvvizsgája?A magyar,meg a lovári.De lehet,hogy letette a bejást is.Nnna...:))
kokopelli
Én az angolt csak pötyögöm ("slow motion"-ban),de amikor a Zorbánt hallottam a szin-
padon kérdés hiányában elbúcsúzni az EU-ban,azt hittem,hogy paródia! Valaki írta,hogy
egy párbeszédben derül ki a szakmai felvételnél a dolog,annak igaza volt! Sokszor kér-
deztem a rokonokat,hogy mi a francnak a nyelvvizsga Magyarhonban!!Pénzkereset,
protekcionizmus,rostálás...stb!
volvós
Kis csíra evelinke !!! Arra nem gondolsz , hogy
mindehhez feltétlen kellett Anyuci nunikája ( By Hofi) ???
Oszt ha nem jön össze az " álmod ", oda vissza is mehetsz !!!
eszegfu
@csipetke: 17:00 Igazán köszönöm, hogy felvilágositottál! A büdös életben nem gondoltam volna a lovári nyelvre... komolyan mondom!
papa.49
@wagabund: Biztos vagy benne, hogy mindez megy is neki, mert én nem!!!
papa.49
Oszt. miből lett ,,ÉRTELMES,, ???
A megnyilvánulásai alapján nincs még ,,faiskolája,, sem !!!
Clavigo
Kib@szott buta arca van ennek a zértelmiségnek...
quadrocopter
Ne gonoszkodjatok . elrettentő példának hívták meg! ( Két NAV-os házkutatás között!)
42
Apu jól el baszta, de majd én helyrehozom - vagy nem..
Ahogy próbálja kifehéríteni magát a szerencsétlen
Viselkedj normálisan, és ne cigánykodj - ez a titok nyitja!.
szaboria1
A Diplomata házaspárok egyesülete biztos az unatkozó feleségekből áll így nem csodálkozom, hogy az Evelínre esett a választásuk.
ittott
tévedsz. dísz-cigányként vagy ott. kuriózum. hogy lehet tolvajként szabad lábon lenni
Bástya Béla Elvtárs
Ásunkáté
bágemsámá!
Felgyött á
gyomromnák sava!
qxy
Nem tudom kiből pattant ki ez az oltári ötlet, de egy agyilag zokbni buta cigány tényleg nagyon jól fogja tükrözni a Magyar romákat " HÁDD DIKHÁZZÁ A SOK GÁDZSÓ HOGY MIJJJEN SUKÁROK VÁGYUNK HÁJJÁK MÉG. MORÉ.
wagabund
De megnézném azt a fogadást, ahol ez a tündér előadást tart (igazi)diplomatáknak a magyarországi cigányságról, valamelyik világnyelven...(mely ismeretéről oklevele is van)...
Mézike
@wagabund: A cigányságról ő nem tudna előadást tartani száz diplomával sem, mert gőze sincs hogy élnek a cigányok.
Ő csak egy bohóc cigányról tud előadást tartani. Azzal + hagy égesse magát. Már jó vastag korom van a család képén rá fér még.
wagabund
@Mézike: ez így van...bármit is írok, valójában nem értem, hogy egy (vagy több) cigány miért nem reklamál...akár úgy, hogy megverik az apukát, vagy ezt a nagytudású lányát lepik meg néhány emberes maflással..
a cigányságot nem zavarja, hogy egy semmivel sem különb társuk hülyét csinál belőlük?

persze ez csak amolyan költő kérdés szerű morgás...
Mézike
@wagabund: nem hiszem, mert ők ezt az életformát tekintik célnak. Sok pénz semmiért. A cigányság zöme nem fogja fel hogy emberileg nulla a Gáspár család.
wagabund
@Mézike: értsem úgy, hogy tisztelik őket? akkor sem értem...
Mézike
@wagabund: Azért nem érted, mert neked van tartásod, te elértél valamit a kezed munkájával, a gyerekeid is ezt tanulták tőled. No a cigányság más morált követ.
wagabund
@Mézike: hmm...ebben van igazság...tényleg, erre nem is gondoltam.
Borsodi
Erre mondják azt ha a szart felteszik a polcra még nem lesz befőtt! szar marad.
KisGenyo2
@Mézike: "A cigányság zöme nem fogja fel hogy emberileg nulla a Gáspár család."
Szerintem ez sajnos származástól függetlenül is így van. Ez szomorít el a legjobban...
kokopelli
@namihami: nálad a pont! Én beszélgettem a haver fiával csak úgy kötetlenül
azon a nyelven amiből nyelvvizsgázott!Elmesélte,hogy őt egy angol cég felvette
Münchenbe ,és sajnos az elején vért izzadt,mert szembesült a nyelvvizsga valós
értékével!Azzal untattak a rokonok,hogy a lányuk kimegy bajorhonba,és az ALDI
vagy a Lidl kasszájában eldolgozgat,mert tanult németül a gimiben is! Megmoso-
lyogtam! ;-)
Mézike
@KisGenyo2: Ebben van valami... nálad a pont.
namihami
@kokopelli: Ott még csak hagyján, mert ekhúzigálja a leolvasó előtt és köszönni talán két nap után fog.
A gond akkor volt, amikor a család barátjának a fia szakácsnak ment ki és a húsok neve még csak hagyján, de a fűszerek már szinte megoldhatatlan feladat elé állították.
Még röhögtem is rajta, hogy milyen lehet a cukros kacsa vagy a borsos torta.
kokopelli
@namihami: ..ha még a "dialektusokat" (szász,frank,schwáb min.5-6 féle stb...)hozzá-
veszed a helyi szlenggel együtt,akkor nagyon eladva érezheted magad a nyelvvizsgával!
Borzalmasan nehéz,mert egymástól 5-10km -re fekvő települések más szavakat használ-
nak ugyanarra a tárgyra,élőlényre stb..stb!...a cukroskacsánál a cukor gondoskodik arról
kogy a bőre ropogós legyen,de nem szabad nagyon édesnek lennie! (Mézet is szoktak
használni,nagyon csípem Karácsonykor!!) ;-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.