Az Angela Merkel német kancellár vezette CDU/CSU szövetségétől jobbra álló, Alternatíva Németországnak (AfD) nevű ellenzéki párt felháborodást keltett szerdán a német szövetségi parlamentben (Bundestag), mert egy képviselője azt követelte, hogy a szíriai menekültek térjenek vissza hazájukba. A Bundestag harmadik számú politikai erejének számító AfD – amely idén szeptemberben került a parlamentbe – úgy véli, hogy a biztonsági helyzet „lényegesen javult” az elmúlt hónapokban Szíria nagy részében, s sikerült visszaszorítani az Iszlám Állam terrorszervezetet is. Ezért – az AfD meglátása szerint – a német kormánynak haladéktalanul fel kell vennie a kapcsolatot a damaszkuszi vezetéssel, hogy a szíriai menekültek Németországból történő hazatéréséről tárgyaljanak. Bernd Baumann, az AfD frakciójának egyik vezető tisztségviselője azt mondta: Bassár el-Aszad szíriai államfő bár diktátor, mégis arra kell számítani, hogy a belátható jövőben hatalmon marad. Aszad kormányának szerinte...

Forrás: gondola.hu
Feltöltő: durbincs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Az oroszoknak és az amerikaiknak "hála" ma már nagyon sok városban csak a romok, és Aszad további diktatúrája várja a szerencsétleneket.
Az rendben van, hogy hazatelepítené őket, de azért sokan vannak azt hiszem, akinek a hazamenetel a halálos ítéletet jelentené.
Nessy
@durbincs: ??? Hogy legyen tartalékba!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.