Az Uber meghekkelése és a felhasználói adatok ilyen nagymértékű érintettsége – 57 millió felhasználót, valamint járművezetőt érint a behatolás világszerte – rávilágít az átláthatóság és az elszámoltathatóság fontosságára a vállalkozásoknál. Az utóbbi években számos olyan jogsértő visszaélésről hallhattunk, amely létrehívta a felhasználói adatok védelmének szabályozását, azaz a GDPR-t (General Data Protection Regulation – Általános Adatvédelmi Szabályozás), ami jövő év májusában lép hatályba. Remélhetőleg ez egyrészt hatékonyan ösztönzi a vállalatokat, hogy gondoskodjanak ügyfeleik szenzitív adatainak biztonságáról, másrészt a jogsértések időben történő kezeléséről. Feltörték az Ubert! Veszélyben az adataink? Az ügyfelek óriási bizalomról tesznek tanúbizonyságot, amikor egy vállalkozás számára elérhetővé teszik privát adataikat. Azonban, ha ilyen behatolás történik, az nemcsak pénzügyi veszteséget, hanem hatalmas reputációs károkat is okoz a cégeknek. „Az Uber reakciója a...

Forrás: profitline.hu
Feltöltő: durbincs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Az is hulye, aki az Uberrel utazik, - ami pont annyival olcsobb, amennyivel nagyobb a rizikoja az utasnak. (Ismeretlen tudasszintu, vezetesi tudasu soforrel utazni, ismeretlen muszaki allapotu autoval, mikozben te kiadod a hitelkartya adataidat).
Ertelmesebb orszagokban nem is tudnak nagyon gyokeret verni, csak ideig-oraig: nalunk se sikerult...
Nessy
@karma1: Drágám! Manapság ha egy hivatalos helyen megadod az adataidat, azt jó pénzért eladják. Lassan úgy adják - veszik egymástól a cégek, pártok, hivatalok az adatainkat, mint piacon a parasztok a dinnyét.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.