Pénteken este mutatják be az Újszínházban Ricse, Ricse, Beatrice címmel a Beatrice zenekar életéről szóló musicalt. Nagy Feró eleinte nem is gondolta volna, hogy ennyire érdekes lehet a történetük.

Ricse, Ricse, Beatrice címmel tart bemutatót pénteken az Újszínház; Falussy Lilla a Beatrice zenekarról szóló musicaljét Bozsogi János állította színpadra.

Nagy Feró sem gondolta volna: musical lett a Beatrice életéből

Fotó: Urbán Tamás/Fortepan.hu, 125848

Az Újszínház igazgatója, Dörner György hosszú ideje tervezte, hogy színdarabot mutat be Nagy Feró és a Beatrice zenekar mozgalmas történetéből.

A rockmusical középpontjában Nagy Feró és a Beatrice zenekar története áll, ami a hazai rocktörténet egyik meghatározó része alakulásától napjainkig – áll a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, a Beatrice zenekar legendás volt a 70-es évektől kezdve. Vajon hogyan élte meg az ország mindennapjait a vasfüggöny innenső oldalán egy punk-rock zenekar? Mi várt arra, aki mert lázadó dalokat írni, énekelni? – teszik fel a kérdést az alkotók.

A közlemény szerint az évtizedek alatt számtalanszor változtak az együttes tagjai. Az őszinte, szókimondó szövegek, a baboskendő és a punkromantika azonban maradt. A darab ezeket az időket idézi, rengeteg jól ismert dallal, amelyet a Beatrice zenekar tagjai élőben kísérnek. A történetben felbukkannak a kor ikonikus alakjai is, mint az akkori lemezgyártás mogulja, Erdős Péter vagy Korda György, a máig népszerű táncdalénekes.

A produkciót látványos táncos betétek teszik teljessé és a darab végén feltűnik Nagy Feró is. A közlemény az énekes-dalszerzőt idézi, aki elárulta: őt is meglepte a rockmusical bemutatásának ötlete.

Nem gondoltam, hogy ennyire érdekes lehet a mi sztorink, de aztán lassan rájöttem, hogy amiket átéltünk, megéltünk, az nemcsak azoknak fontos, akik akkoriban voltak fiatalok, a mostani generáció számára is lényeges, hogy fogalma legyen arról, hogy működött akkoriban a világ

- mondta.

A fiatal Nagy Ferót a színpadon Kurkó József játssza. A díszletet és a jelmezeket Húros Annamária tervezte, a produkció zenei vezetője Papp Gyula.

(MTI)

(Címlapi kép: Urbán Tamás/Fortepan.hu/125848)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
Hányás a dolog...Feró te egy megalkuvó majom lettél...Közöd nincs már ahhoz az emberhez akik annak idején karizmatikus figurának tekintettek..Egy régi "Ricsés"!
lampa laz
Új színház... ennyi elég is.

Feró, amire anno okádtál, most azt nyalod fel!
Csizmás Kond
...ez az egymás dicsérete nem emel a múlton...
papa.49
Na csótány úgy látszik érdemes volt nyalnod a csutigeci ótvaros seggét ,,mnyúzikel,, lett belőled !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.