A megismételt elsőfokú eljárásban nemcsak emberi test tiltott felhasználásának és emberen végezhető kutatás szabályai megszegésének bűntettében, hanem többrendbeli csalás miatt is bűnösnek mondta ki az őssejtügy vádlottjait hétfőn a Fővárosi Törvényszék.

Bűnösnek mondták ki Fásy Ádámot az őssejtügyben
Kép: Youtube

A vád szerint egy ukrán tudós módszerei alapján magyar és ukrán orvosok engedély nélkül nyújtottak őssejtkezelést gyógyíthatatlan betegeknek, több millió forintért. A vállalkozáshoz szükséges cég alapításában vett részt Pákh Imre elsőrendű vádlott és Fásy Ádám negyedrendű vádlott, mindketten üzletemberek.

A törvényszéknek az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleménye szerint mind az öt vádlott – különböző időtartamra felfüggesztett – börtönbüntetést kapott. P. Imre és F. Ádám büntetése 10-10 hónap, B. Julij Viktorovicsé, K. Natalijáé és dr. S. Istváné egy-egy év. Az ítélet nem jogerős.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
Vazze ez azért érdekes...a világ normálisabb részén egész természetes az össejtekkel való gyógyítás...már csecsemőkorban leveszik,lefagyasztják...ha kell később,akkor legyen...persze itt orbániában ez sem így működik!!!Mellesleg utálom Fásyt,nem őt védem...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eriksson
Istenem, némelyikőtök milyen sötét!
cikicakk55
@Pálinkás Pál: Nos! Én nem vagyok hívő,így negme nem nagyon tud a vallás semmilyen irányba terelni. Én ma is azt mondom,hogy ha valaki meggyógyul valamilyen betegségből,akkor ahhoz istennek semmi köze. A beteg szervezete, a család segítsége, az orvos tudása,így összeadva,azzal érik el a gyógyulást. Az emberek hajlamosak rá( a vallásosokra gondolok),hogy a a beteg meggyógyult,akkor az Isten segítette.Ha a beteg meghalt,akkor az orvos volt szar,mert nem kapott pénzt,vagy nem állt a helyzet magaslatán,mert sarlatán,mert minek megy orvosnak, stb. Nem Isten nem segített,hanem az orvos volt a hülye. Na ilyenkor nem érzek együtt a vallással. A vallást én,mint nem vallásos,egy placebónak tartom,mert ugye sok minden dől el a fejben.Ha az ember hisz istenbe,és imádkozik naponta a gyógyulásért,bár milyen hihetetlen is,de befolyásolja az agy működését.Ezt nem én találtam ki,ezt orvosi kísérletekkel bizonyították. Ha a beteg feladja és már nem azért imádkozik,hogy meggyógyuljon,hanem,hogy mielőbb vége legyen a szenvedésének a földön,megszűnik az agynak az a bizonyos hormontermelése,és nem küzd tovább a szervezet. Ha Fásy megteheti,hogy a fene tudja miből szerzett pénzén tud a családján segíteni,tegye. Annyi a helyzet nehézsége,hogy az emberi kísérletekre nem a családjából szedik össze az embereket.Most mindegy,hogy a gödör alján élő ember pár forintért be áll kísérleti nyúlnak és akkor is jól jár ha sikerül a kísérlet és akkor is nyer,ha bele hal,mert gondolom ott azért jobban enyhítik a szenvedését,mint egy lakatlan,fűtetlen házban. Nem tudom ez most miért verte ki a biztosítékot valakinél,de majd kiderül
Pálinkás Pál
@cikicakk55: Nagyjából egyetértünk...a vallás az európai tudományt visszavetette párszáz évvel a középkorban...
1bitang
@cikicakk55: ."Ha a beteg meghalt ... " akkor a (mélyen hívő) azt mondja: Isten adta, Isten elvette. És minden OK!
Csizmás Kond
Szóval felfüggesztett...és mondják azt a rengeteg pénzt amit a feltárásba és a kivizsgálásba majd az itéletek meghozatalába belevertek az ugye nem ők kell megfizessék ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél