Restaurálás közben 240 éves üzenetre bukkantak egy Krisztus-szobor belsejében Spanyolországban. A Sotillo de la Ribera település templomában található Irgalmas Krisztusként ismert szobor ülepe rejtette azt a két papírlapot, amelyet a közeli El Burgo de Osma katedrálisának káplánja írt - írja az MTI. Joaquín Mínguez, aki 1777-es keltezéssel írta alá levelét, beszámolt arról, hogy a szobrot Manuel Bal faragta, valamint információkat közölt az adott korszak gazdasági, vallási, politikai helyzetéről. Leírta például, hogy milyen volt a püspökség termése, mik a gyakori betegségek - maláriás láz, tífusz-, és, hogy a helyiek egyebek mellett kártyázással, labdajátékokkal szórakoznak. A káplán levelében azt is megemlítette, hogy a törvényhozás Madridban van, létezik posta és újság, valamint működik az inkvizíció. Efrén Arroyo történész szerint a káplán célja eleve az lehetett, hogy majd egyszer megtalálja valaki az üzenetet, így a szobrot tulajdonképpen egy 240 éves időkapszulának lehet...

Forrás: travelo.hu
Feltöltő: durbincs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Érdekes egy ilyen régi levél, ami az akkori mindennapi életről ad hírt.
Nessy
@durbincs: Gondolkodj! Ki beszélt itt Orbánról, politikáról?
Lehet, hogy számodra hihetetlen, de van élet a politikán és a kormány ostobaságain túl is!
Vannak értelmes könyvek, kiállítások, koncertek, színházi előadások.
És igen, nagyon érdekes korrajz tud lenni egy ilyen több száz éves levél! Ajánlom figyelmedbe Ráth Végh István könyveit!
Legfeljebb a kérdőjelek fognak minden második szó után hiányozni.
Remélem a Mennyből az angyalt nem kérdőjelekkel énekled Szent este! :-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.