Negyvenkilenc éves korában, múlt hét szombaton hunyt el Szalay Gyöngyi hétszeres világbajnok, olimpiai bronzérmes párbajtőrvívó. A Balaton Vívóklub alapítója, vezetője egy tapolcai kolbásztöltő-verseny díjkiosztóján lett rosszul. 

"Leírhatatlan fájdalmat jelent az elvesztése" – megszólalt a tragédiáról Szalay Gyöngyi férje

Fotó: MTI

Férje, Horváth Ernő hatalmas űrt érez , hiszen korábban szinte minden idejüket együtt töltötték.

Szalay Gyöngyi férje a Blikknek azt mondta:

Huszonhat évig éltünk együtt boldog házasságban, leírhatatlan fájdalmat jelent az elvesztése. Ám nemcsak nekem, az egész családnak, különösen a hetvenhárom esztendős édesanyjának.

Horváth Ernő a lapnak elmondta az is, hogy feleségének a tragédiát megelőző napokban fájt a vádlija.

Mondtam is neki, hogy pihenjen, ne erőltesse a lábát. Ő azonban sohasem panaszkodott, minden felkérésnek, meghívásnak eleget tett, ezek közé tartozott a kolbásztöltőverseny is. Valószínűleg vérrög alakult ki a lábában, ez vezetett a trombózishoz. Ugyanakkor pontos magyarázatot az értelmetlen halálra csak a patológiai vizsgálat ad majd” – mondta a férj, akinek felesége elvesztése borzalmas űrt hagyott maga után: „Azt viszont nem tudom megmondani, mikor gyógyul be a Gyöngyi elvesztése miatti seb. Talán soha... Most még fel sem tudom fogni az elvesztését

- nyilatkozta Horváth Ernő.

Hozzátette:

Nagyon rosszul érzem most magam, de tudom, hogy az élet megy tovább... A megyei önkormányzatban dolgozom, ott várnak rám a mindennapi teendők. Két szabadnapot kivettem, a munkahelyemen megértőek, támogatnak engem, s ezért nagyon hálás vagyok. Azt viszont nem tudom megmondani, mikor gyógyul be a Gyöngyi elvesztése miatti seb. Talán soha... Most még fel sem tudom fogni az elvesztését.

A magyar szövetség honlapjának gyászjelentése emlékeztet arra, hogy Szalay Gyöngyi egész pályafutása során a szülővárosát, Tapolcát képviselte versenyzőként és edzőként is. Ő volt az egyetlen, aki 1989 és 1999 között mind a hét alkalommal tagja volt a világbajnoki aranyérmes magyar párbajtőr-csapatnak, emellett bronzérmet nyert egyéniben az 1996-os atlantai olimpián.

Méltatásában szerepel, hogy remek eredményeit kivételes ütem- és taktikai érzékkel érte el, és a különleges stílusához páratlan egyéniség társult.

Legnevesebb tanítványa Siklósi Gergely, akit 19 éves koráig képzett, nevelt, és aki korosztályos Európa-bajnok és világbajnoki érmes lett az irányításával.

Szalay Gyöngyit a Magyar Vívó Szövetség a saját halottjának tekinti.

Forrás: Blikk

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
Részvétem a családjának. Nagyon sajnálom szegényt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.