Svájcban egy olyan új polgári törvény lépett hatályba, ami megakadályozza, hogy az elmúlt három évben Szigorú törvény lépett életbe Svájcban január 1-jén: azok az országban élő bevándorlók és menedékkérők, akik az elmúlt három évben segélyben részesültek, nem válhatnak állampolgárokká. Még akkor sem, ha állandó svájci lakhellyel rendelkeznek, és több éve élnek az országban – írja a Kronen Zeitung. A 2017 végén megszűnő törvény lehetővé tette a migránsok számára az állampolgársági kérelmet, de ehhez dokumentumokkal kellett bizonyítaniuk, hogy a kérvényük leadásának időpontjában nem kaptak állami támogatásokat. Az új törvény a hároméves visszatekintés mellett azt is előírja a bevándorlóknak, hogy beilleszkedésüket svájci barátok és ismerősök felsorolásával demonstrálják. További követelmény a B1 vagy B2 típusú nyelvvizsga letétele, aminek tartalmát a közös európai referenciakeret (CEFR) határozza meg. Bár Svájc nem tagja az Európai Uniónak, az elmúlt években menedékkérők...

Forrás: orientalista.hu
Feltöltő: durbincs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Veleda
Azzal még kiegészítem, hogy Svájcban -- egy lakásba sem lehet bejelentkezniük, mert a hatóság még azt is ellenőrzi, hogy mondjuk egy két szobás lakásban hányan laknak?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.