Vádat emelt a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség egy volt próbaidős rendőr őrmester ellen, aki szolgálati idején kívül, ittasan vezetve halálos közlekedési balesetet okozott 2016-ban Sárospatakon – közölte a vádhatóság.

Az ügyészség tájékoztatása szerint

a fiatal rendőr és egyik barátja 2016. október 8-án hajnalban közös italozás után autóba ült, a gépkocsit a rendőr vezette.

A jármű, amelyet a vádlott a tulajdonos tudta és beleegyezése nélkül használt, Sárospatak belvárosának irányából haladt Végardó felé, a megengedett sebességhatárt jócskán túllépve.

A sofőr egy kanyarban elvesztette uralmát az autó felett, a gépkocsi lesodródott az úttestről, keresztbe fordult és egy út menti fának csapódott.

Az autó utasa, egy 20 éves fiatal a baleset következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt, míg a rendőrt a mentők súlyos sérülésekkel, életveszélyes állapotban vitték kórházba.

A férfi szolgálati jogviszonyát nem sokkal az ügyészségi nyomozás megindulása után a rendőrség megszüntette.

Az ügyészség a volt rendőrt halált okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés és jármű önkényes elvétele bűntettével vádolja, és végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a bíróságnak

- közölte a vádhatóság.

Forrás: MTI

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.