A súlyemelő Lénárt Ferenc az 1992-es barcelonai olimpián kilencedik helyezést ért el. Most egy hajléktalanszállón éli mindennapjait. Lénárt Ferencnek se családja, se lakása nem volt soha. 

Hajéktalanszállón él az egykori magyar olimpikon

A kép illusztráció. (Pixabay cco)

Jelenleg csípőműtétre vár Lénárt Ferenc, mert az élsport eléggé megkoptatta. Az 53 éves férfi csupán a szekszárdi hajléktalanszállóra támaszkodhat – írta meg a teol.hu.

Lénárt Ferencnek nehezen indult az élete. A lapnak elmondta, hogy szülei állami gondozásba adták, két bátyjával együtt intézetben nőtt fel, Pécsen. Egyik testvére máig ott él, érmeit, okleveleit vállalta, hogy megőrzi, de nincsenek olyan jóban, hogy odafogadná. A másik testvér Floridába költözött.

Lénárt Ferenc Pécsen kezdett sportolni, és már a 1988-as szöuli olimpián is ott volt. Később azonban Szekszárdra igazolt, ott teljesedett ki országos és nemzetközi karrierje. Lakást ígértek neki, viszont végül csak egy albérletet kapott. Az ex sportoló soha nem nősült meg, gyereke nincs.

Sportpályafutása 1993-ban fejeződött be, és pár évvel később beköltözött a hajléktalanszállóba. Van építőipari technikusi és edzői végzettsége, de az előbbiben nincs gyakorlata, az utóbbira meg nincs igény. Alkalmi munkákból él, építkezéseken dolgozik, „amíg fel tud menni a létrán”. Jelenleg csípőműtétre vár, mert az élsport eléggé elkoptatta – mondta el a portálnak.

Forrás: teol.hu, Blikk

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

peterkelemen
Ott is fog ha nem harcol. Ez is megvárta amíg lerobban? Hülye. Ezerrel ki kellett volna menni a parlament elé és ha bevisznek kjövök és újra és újra és újra. Iditák HASRCOLNI KELL NEM MEGHUNYÁSZKODNI!!!
kokopelli
..senkit nem hagynak az árok szélén!? Jó tudni!?
peterkelemen
@levarosbukta: Arra írtam, hogy mennyire gyáva magyarok vannak. Meghunyászkodva csendesen éldegél ez is egy hajléktalanszállón. A helyében az első lecsúszás után ezerrel tiltakoztam volna, a parlament előtt. Mitől félnek a magyarok attól, hogy beviszik? Ugyan már. Egy igazi bátor demokrata semmitől nem fél. Gyáva népnek nincs se hazája, se igazsága, se jövője és kurvára ne csodálkozzon ha a hajléktalanszállón köt ki.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.