Ingyenes koncerten emlékezik a decemberben fiatalon elhunyt Fábián Julira a hazai dzsessz színtér színe-java január 28-án a Budapest Jazz Clubban (BJC).

Ingyenes koncertet szerveznek a decemberben elhunyt Fábián Juli emlékére

A Harmónia Jazzműhely estéjén a fellépők között lesz Bencze Alma, Berki Tamás, Cseh Balázs, Gereben Zita, Gyárfás István, Hajdu Klára, Horváth Cintia, Jász András, Kanizsa Gina, Karosi Júlia, Kész Petra, Kovács Linda, Lakatos Ági, Milosevits Mirko, Molnár Enikő, Mujahid Zoltán, Palágyi Ildikó, Pápai Zsanett, Sárik Péter, Soós Márton, Szőke Nikoletta, Urbán Orsolya és Vörös Niki – olvasható a BJC oldalán.

Mint írták, a koncertre a regisztrációs helyek már elkeltek, további ingyenes belépés regisztráció nélkül a BJC kávézójába és bisztrójába lehetséges, ahol a koncertet élőben közvetítik.

Fábián Juli december 16-án hunyt el rákbetegségben. Az énekesnő, dalszerző, dalszövegíró 37 éves volt. A szakma és a közönség által az egyik legtöbbre tartott magyar díva a dzsessz és a pop műfajában számos sikeres produkció részese volt.

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz tanszakán végzett Fábián Juli pályafutása első éveiben rendszeres vendége volt a Gyárfás István Triónak, több alkalommal énekelt Pege Aladár zenekarával, a Budapest Jazz Orchestrával. 2005-ben szerepelt az elektronikus zenét játszó Erik Sumo Bandban, 2007-ben és 2008-ban a Montreux Jazz Voice Competition legjobb nyolc énekese közé jutott. Öt éven át énekelt a Barabás Lőrinc Eklektricben, de készített lemezt a Fábián Juli Jazz Riff-fel, Sárik Péter zongoristával és Zoohackerrel is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.