Nem is a vakbélműtétje volt a legrosszabb kalandja Sebestyén Balázs műsorvezetőnek, hanem az, amikor arra ébredt, hogy fullad és nem kap levegőt.

Sebestyén Balázs csütörtökön tért vissza a Rádió 1 reggeli műsorába, pár napot ugyanis vakbélműtétje miatt ki kellett hagynia. 

Ám nem is az volt a legrosszabb dolog, ami történt vele a kórházban.

Nem kapott levegőt a kórházban Sebestyén Balázs

Fotó: Facebook/Sebestyén Balázs hivatalos Facebook-oldala

A műsorban – amit a Blikk szemlézett – Balázs a következőket mesélte:

Nem mondták, hogy az operáció után várható egy nagyon erős, felfelé sugárzó mellkasi fájdalom, ami kimegy a hátba, és vasárnap hajnalban arra ébredtem, meg fogok fulladni, mert levegőt sem tudtam venni a fájdalomtól.

Nem vagyok hipochonder, de beszartam. Embóliás rohamra gyanakodtam, bár akkor csak az járt a fejemben, hogy elérek-e a nővérhívó gombig. Szerencsére, eszembe jutott, hogy a csuklómon is van egy jelző. Amikor az ápolónő bejött, már úgy hörögtem, mint a Terminátor. Tíz másodperc alatt ott voltak a szobámban az orvosok, és vadul kopogtatták a hátamat. Láttam rajtuk, hogy ők is megijedtek, de rendbe hoztak.

Balázs arra is kitért, mikor kezdődtek a gyanús tünetek a hasában:

Pénteken beadtam a kocsimat a mosóba, és akkor kezdődött a fájás, amikor érte mentem. Vezetni sem tudtam, fél órát feküdtem az ülésen, mire el tudtam indulni. Mintha kést forgattak volna a hasamban! (...)

A feleségem felmelegített a mikróban egy konyharuhát, azt tettem a hasamra, és ettől tényleg jobban lettem, de másnap már annyira fájt, hogy kórházba kellett mennem.

Balázs egy magánintézménybe jelentkezett be a műtétre – mert így gyorsabban megvolt a beavatkozás –, ahol meztelenül kellett volna befeküdnie, de ő ezt a következőképp oldotta meg:

Meztelenül kellett volna bemennem a műtőbe egy combközépig érő kompressziós harisnyában és hajhálóban, de megengedték, hogy a boxeralsót magamon hagyjam. Persze így is megkérdeztem: Ugye, máshogy nézek ki, mint a tévében?

(Blikk)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Fradigege
Minden jó, ha vége jó! Örülünk, jól vagy SEBESTYÉN BALÁZS!
papa.49
Micsoda kaland a műtétet a portás, vagy a fűtő végezte ???
Nem vigyorogtál volna ha az ébredéskor dréncsővel a hasadban, és gyomorszondával az orrodban ébredsz !!!
A vakbél műtétet mindig rögtön bármelyik kórházban megcsinálják, nem csak a magánkórházban !!!
cirip
Mit nem mondtak előre?!
A leírt tünetek alapján esélyes, hogy embóliát kapott,. az viszont műtét után előfordulhat.
Főlökött
@papa.49: Miért ment magánkórházba ? Mert tudja, mi a magyar valóság ! Pénz beszél, így minden megoldható...

Egy hozzátartozómat vittem el, prosztata műtétre. Hétfői befekvés, kedd, műtét. Kedd délelőtt besuhantam megnézni, hidegrázással - levegőhiánnyal közködve, jött ki belőlle minden, alul - felül. Pénteken, sőt szombaton is, még mindíg az intenzíven feküdt, mindenhol becsövezve, ömlöttek bele a gyógyszerek, bevezetékelve. ( a doki 60-at kapott, zsebből - zsebbe )
Hétfőn kiengedték. Olyan gyorsan suhant haza, amennyire tudott, nem csoda.

Mi derült ki ? Egyik nővér, akinek vittem egy több ezres Merci csokit eldalolta, hogy műtét közben vérmérgezést kapott a beteg, ami miatt orvosi konzíliumot rántottak össze és az intenzív vezetője tette rendbe, ezt az elcseszést. Hozzáteszem, a műtétet végző orvos, szempilla rebbenés nélkül eltüntette a borítékot, de arról nem tájékoztatta a beteget, hogy műtét közben egy jótípusú vérmérgezést, azért összehozott Neki.
Na itt tart ma, a magyar egészségügy !!!

Arról már nem is beszélve, hogy kedvesemet nemrég tájékoztatták arról, hogy cukorbeteg. Mindezt úgy, hogy 10 hónapja volt vizsgálaton, csak eddig elkallódott a lelet !!! Na akkor mérvadó lehet ezen közlés ? Még az sem biztos ezek alapján szerintem, hogy az Ő mintái alapján állapították meg mindezt ! Vicces csapat, elvárásokkal, de közben semmire sem jók !

Több hónapnyi MR-vizsgálati időpont várakozás után, január 6.-án, tényleges vizsgálat. A mai napig nincs, se kiírt cd, se kiértékelés ! Tudom, a jó munkához idő kell, a trutymóhoz meg még több. Na de ennyi ? Egy szánalmas rendszer az egész, saját tapasztalat.

Ezek alapján valaki a maszek rendelést választja és fizet, nem csoda, mert nem akar a temetőben magának egy fejfát. Ezek a mostani egészségügyisek pedig csak arra jók, hogy oda segítsenek, mindezt jó pénzért.
papa.49
@Főlökött: Nekem csak jó tapasztalataim vannak a kórházzal ahol kezelnek, sőt régen ahol a hasi műtéteket végezték azokra se tudnék rosszat mondani ...
De biztos van ilyen is amit írtál ...Ez orvos függő is ...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.