A Madách Színház örökös tagjánál tavaly októberben diagnosztizáltak tüdődaganatot, súlyos áttétekkel.

Nem lehet megműteni Székhelyi József tüdőrákját
Fotó: Kallos Bea/MTI

A hónapok óta daganatos betegséggel küzdő Székhelyi József a Lokálnak nyilatkozott állapotáról. A színész elmondta, a rák egy agresszív fajtája támadta meg, ami sajnos az elhelyezkedése és a kiterjedése miatt műthetetlen. Kapott viszont egy jó hírt: a friss leletei szerint a kemoterápia jól hat, és javult az állapota.

Megnyugtató az orvosoknak, mert látják, hogy az eljárás hatásos, és megnyugtató nekem is, mert jobban érzem magam. A kezelések természetesen még folytatódnak, nem hagyom abba, hátravan még három vagy négy kemoterápiás kúra. Biztató azonban, hogy már két alkalom után is jobbak az eredmények

- mesélte Székhelyi József, akiben leginkább kislánya, Sári tartja a lelket. 

Nem beszéltünk arról, hogy beteg vagyok, de tudja, hogy baj van, hiszen látja, és jobbulásról szóló kis leveleket, üzeneteket hagy nekem. Ennél többet egyelőre, azt gondolom, nem kell tudnia

- mondta a színész.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Lackó50
A nyilatkozatok alapján egyre gyanúsabb nekem ez a tüdőrák. . Nem mondom, hogy nem hiszem el, mert nincs két egyforma eset, de ezt az utat már végigjártam.
Nekem 2 éve diagnosztizálták, hogy a jobb felső lebeny elrákosodott. Gyorsan terjedt. 3 hónap múlva megoperáltak és akkor már a teljes jobb tüdőmet kivették. Kezdődött a kemoterápia. 4 adag után ellenőrzés. CT, PetCT és a mellhártyán még találtak egy gyanús foltot. Jött a CT vezérelt biopszia, majd újabb 4 kemény kemoterápia. Tudom mit jelent. A hajam, a szakállam teljesen kihullott. Olyan volt a fejem, mint egy kugli golyó. Szinte állandó kísérőm volt a hányinger, a hasgörcs. Volt mikor a lakásban a WC-ig nem jutottam el. A művész úr e-mellett színházban szerepelget és éli az életét, nyilatkozgat (néha egymásnak kicsit ellent mondó nyilatkozatot). Mivel átestem rajta, tisztában vagyok a lehetőségekkel Azóta is 3 hetenként járok kezelésre, hogy nehogy kiújuljon. Eddig 30 kezelést kaptam és még nincs vége. Nehéz elhinnem, hogy neki áttétes rákot pár enyhe kezeléssel (amitől még szerepelgethet) minden rendbe jön. Ha valóban rák, akkor az nem olyan mint egy nátha. Van ezzel elég probléma.
Kívánom, hogy gyógyuljon meg minél hamarabb és addig se nyilatkozgasson össze-vissza, mert csak magát járatja le azok előtt, akik átestek már ezen a problémán és még életben vannak.Nekem szerencsém volt, hogy műteni tudták és a jobb tüdőm elvesztésével nőttek az esélyeim az életben maradásra. 3 hónaponként CT ellenőrzésre kell mennem. Ezeken már nincs semmi probléma és már enyhébb kemo kezeléseket kapok, de még most is előfordul néha hányinger. Kisebb megerőltetésre is már oxigénhiány lép fel és nem győzök lihegni.
Egész röviden ez a véleményem. Remélem jó kezekben van és mielőbb vége lesz a megpróbáltatásainak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.