Kasza Tibor élő videóban a Facebookon tette közzé szombaton azt a történetet, amely az édesanyjával történt meg pénteken egy meg nem nevezett kórház sürgősségi osztályán.

Az énekes-műsorvezető elmondása szerint a trombózisgyanús édesanyját majdnem 7 óráig várakoztatták egy széken ülve. Miközben azt sem lehetett tudni, tényleg trombózis van-e a lábában, és elindulhat-e a vérrög

- szúrta ki a Facebook videót a 444.

Kasza Tibor épp Thaiföldön tartózkodik, nászúton van.

Kasza Tibor (@kaszatibiofficial) által megosztott bejegyzés,

Kasza Tibor (@kaszatibiofficial) által megosztott bejegyzés,

A videón Facebook-követőinek élőben mesélte el, hogy cukorbeteg édesanyját (aki a betegsége miatt korábban majdnem elvesztette az egyik lábát)  péntek délután négykor trombózisgyanúval vitte be a mentő az egyik kórházba.

A mentősök a trombózisgyanú miatt fekve szállították és a további fektetését javasolták, a sürgősségin azonban anyukáját leültették egy székre, mert állítólag nem volt több fekvőhelyük.

Kasza amikor ezt megtudta, telefonon el tudta érni, hogy vigyenek még egy széket az anyjának, hogy arra legalább fel tudja tenni a lábát.

A műsorvezető édesanyjának ezután 6-7 órát kellett eltöltenie a széken ülve, a trombózistól rettegve, várva a vizsgálatra. Délután 4-kor érkezett, azonban csak hajnali 1-kor ért haza.

A videóban Kasza többször megismételte és hangsúlyozta, hogy nem az orvosokat és ápolónőket támadja, kifejezetten hálás a munkájukért, de a sürgősségi rendszer – az úgynevezett triage – működését élesen kritizálta.

A triage rendszer lényege, hogy a nővérek a sürgősségire érkezőket a rendes vizsgálat előtt megvizsgálják, és eldöntik, hány órán keresztül lehet halogatni a vizsgálatot  -írja az Index.

Vannak sétáló látnokok ott, akik megmondják, hogy 6-7-8 órát vagy 2-t tudsz túlélni egy faszéken ücsörögve?

- tette fel a kérdést Kasza Tibor a Facebook-videóban. 

Az éjszaka felállított első diagnózis szerint Kasza édesanyjának valószínűleg nem volt trombózisa, bár ez sem teljesen biztos.

Forrás: Index, 444

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

peterkelemen
A magyar egészségügy a legutolsók közé zuhant az Eurpai Unióban Orbánék óta! SZÉGYEN ÉS GYALÁZAT! www.numbeo.com/health-care/rankings_by_country.jsp?title=2018®ion=150
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lampa laz
Úgy tudom a vajna patkányai közé tartozol te is?
hááááát, asszem Thaiföld után nem kell már visszamásznod a csatornába. Ott az ilyen kritikát aligha díjazzák.
human
Valóban érthetetlenek ezek a várakozási idők, de ami nekem elsőként feltűnt, hogy nem magánkórházba vitette anyukáját. Folyton arról hallani, hogy milyen jól keres.
csipetke
Tibikém,üdv a klubban! Tavaly megtapasztaltuk mi is a magyar egészségügy katasztrofális helyzetét.A váci kórház sürgősségijén ültünk a 86 éves édesapámmal szintén 7 órát.Egy rádióműsorban hallottam,hogy azért nem "kapkodják"el a dolgokat,mert ha valaki 6 órát a sürgősségin tartózkodik,arra a kórház megkapja az aznapi kvótát.Ezt egy betelefonáló mentős mondta el.Ennyi...
peterkelemen
A magyar egészségügy a legutolsók közé zuhant az Eurpai Unióban Orbánék óta! SZÉGYEN ÉS GYALÁZAT! www.numbeo.com/health-care/rankings_by_country.jsp?title=2018®ion=150
wagabund
baszki kasza..nem távolról kell arcoskodni két magömlés között... hazajössz, berohansz a minisztériumba, a portán félrelöksz mindenkit, bedöngetsz a miniszterhez, az asztalára ülsz, és felszólítod, valahogy így: ...-idefigyelj öcsisajt! ha ez mégegyszer megtörténik, nem állok jót magamért...persze nem árt az összevont szemöldök sem...úgy félelmetesebb...

aztán valami csak lesz...
ila51
@wagabund: mivel hogy a probléma még akkor is fennáll ...
karma1
@Szeparepa2: A kepen a felesege van, nem az anyja.
Azzal egyutt ez van, amikor a 10-nel nagyobb sorszamu tagkonyvvel rendelkezik valaki- o mar nem kapja meg a Honved korhazat, vagy a Kutvolgyit, hanem a plebsz korhazat kapja, realis egeszsegugyi helyzetben, nem abban, amirol retvari meg tomjenzsoti hablatyol, es amit meg orban is elhisz...
Bizony igy van ez, amikor kiderul, hogy milyen is a valos elet.
Azt ajanlom, gyere haza kulfoldrol, es uld vegig a mamaddal a korhazi varakozast, idonkent allits meg egy novert, rezidens, vagy a portast, vagy akit eppen ott talalsz.

Ja es tenyleg... Mar kulfoldrol is mukodik a telefon, es hat van teneked akkora ismeretsegi korod (na meg jo fizetesed), amivel akar maganklinikara is iranyithattad volna a mamadat. Vajon miert nem tetted? Smucig vagy vagy csoro? Vagy hazudos? Esetleg mindharom?
Desischado
@karma1: Nekem is ez jutott az eszembe, simán elküldhette volna egy magánklinikára, biztos lenne rá pénze! Üdv a valóságban, Tibi! Anyukádnak meg jobbulást!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.