Plágiumgyanúba keveredett A Dal 2018 egyik nagy esélyese, Szabó Ádám és zenekara, a Yesyes. A Dal zsűrije kiáll a harmonikás mellett, de szakmabeliek szerint egyértelmű, hogy koppintásról van szó.

A comment.blog.hu szúrta ki, hogy Kram Berev producer felfedezte, Ádámék I Let You Run Away című száma feltűnően hasonlít Alan Walker Faded című slágerére. Ennek örömére közösségi oldalára feltöltött egy videót, amiben azonos tempóra hozva összevágta a két dalt.

Már a Dal 2018 is a lopásról szól? Súlyos plágiumvád érte az egyik versenyzőt

A videót pár órán belül szerzői jogokra hivatkozva töröltette a Yesyes menedzs­mentje. A Bors elérte a producert, akiről kiderült, hogy egykor ő is a zenekar tagja volt.

Valóban a Yesyesben zenéltem, de egy éve szétváltak az útjaink. Semmilyen személyeskedés nincs a dolog hátterében, nem akartam botrányt. Én csak egy mókás észrevételt osztottam meg. Zenész vagyok, akinek feltűnt, hogy a refrén, az énekdallam, de még a hangnem és a szintetizátorok hangszíne (hangszerek) is egyezik

– mondta a Borsnak a fiatal producer.

A Dal 2018 zsűrije teljes mellszélességgel kiáll Szabó Ádámék mellett. Frenreisz Károly szerint semmilyen átfedés nincs a két nóta között.

Ha ez a kettő, akkor másik ötszáz dal is hasonlít egymásra. Én és a kollégáim is úgy gondoljuk, hogy a kettőnek nincs köze egymáshoz. Egy nagyon gusztustalan szakmai lépéssel állunk szemben.

(Bors)

Cikk- és címlapkép: MTI Fotó: Balogh Zoltán

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Nincs ezen mit csodálkozni, lopnak itt mindent, és még az állam hivatalai fizetnek is a sajátként bemutatott lopott holmiért a bűntársaiknak, legyen az birkatenyésztés, borászat, vagy dal, vagy politikus által "fejlesztett" pénzmosó szoftver, Plagi Pali bá országában ez megy.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.