A mindennapos dió-, mandula- és pisztáciafogyasztás hozzátartozik a szívbarát étrendhez, állítják a Mayo Klinika kutatói. A legtöbb ezek közül ugyanis olyan alkotórészeket tartalmaz, melyek egészségesek a szív számára és segítik a koleszterinszint karbantartását, mivel csökkentik a rossz-koleszterinként elhíresült LDL-koleszterint. A magvakban található telítetlen zsírsavak, az omega-3-zsírsavak, a rostok, az 1-arginin, valamint a növényi szterolok mind-mind jótékony […]

Forrás: Napidoktor
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

emerencia
@Mirabilis: Mi minden évben visszakapunk a szakszervezettől karácsony előtt 5000 ft-ot az egész évben befizetett tagdíjunkból. Ebből szoktam diót venni. Az idén három kiló szép diót vásároltam egy bácsitól a piacon. Ez olcsónak számít manapság, bár szerintem a tömegek jövedelméhez képest még így is drága, 400 ft-ot hozzá kellett pótolni a szakszervezeti adományhoz. (1800 forint volt kilója) Igyekszem jól beosztani mert segít megőrizni az egészségünket.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
Egy gerezd diót kell és elegendő megenni naponta. (Nem tudom mit ír a cikk, én ezt javaslom.)
Ez szellemileg frissen tart és nem hiszem, hogy bárki ne tudna ennyit megvenni.
Egy kiló majd egy évre elegendő. Nem is kell annyit megvenni egyszerre, mert megavasodik.

@emerencia: (20:19) Nagyon jó áron vetted a diót.
wpym
@Mirabilis: Komám aki nem tud megvenni pár forintért diót, mandulát, az létezni sem tud, mert másra sem fog telni. Ilyen nincs.
emerencia
@wpym: Dehogy nincs. A híres magyar embertelen illiberális szociális rendszerben bármelyikünk kerülhet olyan helyzetbe, hogy örül, ha BÁRMIVEL csillapíthatja az éhségét és nem is álmodhat arról, hogy egészségesebben étkezzen. Nincs ez ellen beoltva senki. Elég egy komolyabb betegség, munkahely/otthon vesztés vagy csak annyi, hogy kihalnak a hozzátartozóid.
wpym
@emerencia: Igen, a védőgázosok valóban ilyenek, de az átlagembernek van annyi pénze.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.