Nem tudni, hogy az előzetesből szabadult jelölt meddig maradhat szabadlábon. Polt Péter legfőbb ügyész kezdeményezte Czeglédy Csaba mentelmi jogának felfüggesztését a Nemzeti Választási Bizottságnál. A lépés várható volt: Czeglédy csütörtökön szabadult az előzetes letartóztatásból, miután jelöltsége miatt mentelmi joga van, ám a megyei ügyész azonnal kérte, kezdeményezzék mentelmi jogának megvonását. Az ügyben délután kettőkor dönt a Nemzeti Választási Bizottság. Czeglédyvel beszéltünk délelőtt, azt mondta, nem tudja, meddig marad szabadlábon, de szerinte rögtön az NVB döntése után nem viszik el, erről majd a bíróságnak kell döntenie. Az ügy precedens értékű, így nem tudni pontosan, mi fog történni. Czeglédy azzal érvel, nem akar szökni vagy elrejtőzni, így nem volna szükség előzetesbe helyezni. Czeglédy első útja a HírTV stúdiójába vezetett, ahol arról beszélt, arra akarták rávenni, valljon Gyurcsányra. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatósága...

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: durbincs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Equus
2011. évi CLXiii. törvény
1. § (1) Az ügyészség az igazságszolgáltatás közreműködőjeként érvényesíti az állam büntetőigényét a büntetőeljárásról szóló törvényben meghatározott feltételek szerint; irányítja, felügyeli, illetve elvégzi a vádat előkészítő nyomozási eljárást, képviseli a közvádat a bírósági eljárásban, felügyeletet gyakorol a büntetés-végrehajtás törvényessége felett.

(2) Az ügyészség a közérdek védelme érdekében közreműködik annak biztosításában, hogy mindenki betartsa a törvényeket. A jogszabályok megsértése esetén - törvényben meghatározott esetekben és módon - fellép a törvényesség érdekében. Ha törvény másként nem rendelkezik, fellépésre akkor köteles, ha a törvénysértés megszüntetésére hivatott szerv az Alaptörvényben, valamint törvényben és más jogszabályban vagy közjogi szervezetszabályozó eszközben meghatározott kötelezettsége ellenére a szükséges intézkedést nem teszi meg, vagy ha a törvénysértésből eredő jogsérelem elhárítása érdekében azonnali ügyészi intézkedésre van szükség.

Itt nem látom, h a felcsúti geci és bandája akaratának megfelelően kell működnie...
CsipkeRózsa
A mentelmi jog felfüggesztéséhez parlamenti szavazás szükséges. Kíváncsi vagyok, összehívják-e a rendkívüli ülésnapot, mivel a választások előtti utolsó ülésnap február 28.-án volt.
karma1
@CsipkeRózsa: Ha a horda van veszelyben, akkor a Holdrol is vissza kell jonni szavazni, akkor
osszetartas" van - emlekezz csak, amikor orban MINDENKInek kiadta, hogy a boltzarat megszunteto torveny megszavazasanal mindenki koteles megjelenni a Parlamentben...
Ha valaki g.ci,... az nem kicsit g...ci, hanem nagyon az...:o)))
quadrocopter
Gyirsan vissza akarják dugni, mielőtt még több gennyet feltárna a nem kényszervallatásnak hívott, de annak megfelelő eljárási módokkal összefüggésben!

Ugye tudjuk - miután az O(rbán)rigó pert bukott vele szemben! - hogy eddig összesen 11 (tizenegy!) "sértett" van az ügyben!
Nyilván lehallgatták és ebből tudták meg, hogy mikorra várható a maradék kifizetés, ezért gyorsan megelőztve azt, letették előzetesbe!
Dobrev Klárától kölcsönkért lét már most bebukták!
Hellcat
Dubrincs te balfasz ezzel a cikkel megint csak magadat lőtted lábon...ez is csak a teteves korrupt rendszert igazolja ez a történet...ellenzéki jelöltre egyből ugrik a Polt a sajátjait nem bántja..."arra akarták rávenni, valljon Gyurcsányra" ez meg mi a faszom már 50es évek???
Nessy
Polt elvtársúr de nagyon sietett. Érdekes, más témákban évekre van szüksége az ügyészségnek, és addig természetesen tovább lehet lopni, csalni! Sőt, van aki előzetes helyett, előkelő helyet kap a pártlistán.
Uraim! Itt már az egész paci kilóg!
quadrocopter
@Hellcat: Ez a vadbarom 5 sort már nem képes átlátni, ezért fut rendre lesre!
rohács1926
Orbán egyik legfőbb, leghatásosabb megfélemlítő eszköze a politikamentes független ügyészség.
quadrocopter
@durbincs: Mit akartál kérdezni, butácska?

Ma is volt "minivirsli" eksön, csicska?
Gatyában, vagy egyből ment a szádba, szőröstül bőröstül?
Igaz, hogy te már hugyozásra sem tudod használni a "mini csökevényedet"?
namihami
Ez ugyanaz a Polt, aki azt mondta még a minap (valami Tiborcz-LED lámpa-OLAF ügyben), hogy az Orbánvej-féle ügy vizsgálata, bár nyár óta itt van, mégis évekig fog elhúzódni? Majdnem azt írtam, hogy :: évekig fogják elhúzni.. Persze, ez szimpla rosszindulat lenne a részemről.
Csak nem szedett valami ""gyorsítót"" a kolléga? Vagy elég volt annyi, hogy a Főnök rászólt és a Polt máris begyorsult?
quadrocopter
@rohács1926: Meg a pintérség, meg a töketlen TEK, amely az Orbán-tanya körüli tiltó akcióiról hírhedt, melyekről a bíróságok már ezerszer kimondták, hogy a tiltás jogszerűtlen és törvénytelen!
1magyar
Milyen törvény az mely engedi indulni egyáltalán akit vádolnak?
Equus
@quadrocopter: a kényszervallatásnak van fizikai és pszichikai formája is. Mindkettő ugyanazt a célt szolgálja, de mások az eszközök. A kívánt vallomás kikényszerítése a szabadság korlátozásával fenyegetéssel kimeríti a pszichikai kényszer alkalmazásának feltételeit.
quadrocopter
Polt bűnöző a kesegyerek ügyében valahogy nem ennyire kapkodó idegbeteg! Vajon miért? Pedig ott 13 mrd-ról, van szó!
Nessy
@namihami: Az utóbbi! Még szerencse, hogy ez jogállam! Képzeld el, ellenkező esetben! Még egyenlően kezelnék a bűnügyeket!
Tudod, amióta meg nem történt esetért börtönbe zártak embereket, amióta a sikkasztó magas állami beosztást kap, azóta nekem valahogy a Rákosi éra vadabb kora jut eszembe!
Nessy
@1magyar: És aki tényleg sikkasztott, az előkelő helyen van a pártlistán. Ennyi!
1magyar
@Nessy: De tény, hogy nem kapták meg sokan a fizetésüket.
quadrocopter
@Equus: Kösz! Anno volt szerencsém ilyen ügyeket is vizsgálni!
namihami
@Nessy: Mégiscsak szerencse, hogy ilyen biztos alapokon nyugvó jogállamban élünk.Egy frászba lennék, ha ez nem az lenne.
Na, most megnyugodtam, mehetek vissza és ismét meghallgathatom Vezérünk mai bölcs útmutatását, melyet az ő (bocs Ő) népéhez intézett. Pusztán a mi épülésünk céljára és okáért.
Nessy
@1magyar: Amikor zárolják a számlát, nem tud bért sem fizetni a delikvens.
Persze, nem mindegy kíről van szó! Van aki büntetlenűl nem fizethet sok milliót az alvállalkozóknak, vannak banki károsultak, akikkel a kutya sem törődik.
1magyar
@Nessy: DE előtte miért nem fizette ki a munkabéreket? Utána nyilván nem tudja.
quadrocopter
@1magyar: - Czeglédy-ügy: helyreigazít a TV2, nem tudni, mennyi a panaszos 24.hu
24.hu/kozelet/.../czegledy-ugy-helyreigazit-a-tv2-nem-tudni-mennyi-a-panaszo...
2018. jan. 17. - Helyreigazításra kényszerült a TV2 egy Czeglédy Csaba ügyében készült riport miatt – tudta meg a 24.hu Litresits Andrástól, Czeglédy ügyvédjétől. A helyreigazítás egy novemberi riportra vonatkozik, amiben valótlanul adták meg, hogy felnőttek dolgoztak diákok helyett a Czeglédy vezette Human Operator ...

- Czeglédy-ügy: Három két gyerekes családanyát is börtönben tartanak
www.nyugat.hu/.../czegledy_ugy_harom_ket_gyerekes_csaladanyat_meg_is
2017. dec. 9. - Ahogy tegnap mi is megírtuk, a Pesti Srácok információi szerint az ügyészség kezdeményezésére a Czeglédy-ügy hét gyanúsítottjának megszüntette az előzetes letartóztatását az illetékes bíróság. A lap úgy tudja, hogy a gyanúsítottak, nyomkövető használata mellett, házi őrizetbe kerülnek. A nyugat.hu ...

- Itthon: Czeglédy-ügy: csak egy kicsit finomítják a gyanúsítást az MSZP ...
hvg.hu/itthon/20171109_czegledy_ugy_gyanusitas_mszo_dk
2017. nov. 9. - A parlament továbbra is olyan határozati javaslatot készül elfogadni a Czeglédy Csaba ügyében, amely bizonyítékok és jogerős ítélet nélkül lényegében már bűnösként kezeli az ellenzéki politikust.

Talán ezekből bővebb ismereteket szertzhetsz!
csipetke
Érdekes,az Olaf jelentéssel nem kapkodnak ennyire...
Nessy
@namihami: Mazochista lélek! Maradok az ebédutáni pihengetésnél, olvasással egybekötve. :-))
mackoka46
Megdöbbentő, hogy a bűnszervezet markában van a törvényhozói és a végrehajtó hatalom is, mindenféle kontroll nélkül.
namihami
@Nessy: Nem is tudod Te, hogy mi a szép és jó. Mi kell a lélek épüléséhez.
Egy kis Rezsibubus, megspékelve némi Kupaklalával, írdalva valamennyi Kopasz-Lézer eleggyel. És végül, mintegy csúcsdísz a fenyőn:: Egy adag Orbán. Csak úgy desszert gyanánt.
Ez kell az ""igazmagyarnak"", hogy épüljön, szépüljön a lelke (le).
Persze, ez csak egyféle menű, az alapanyagok gazdag választéka áll rendelkezésre. Ott van mondjuk rögvest némi KDNP-s köret is.
Nessy
@namihami: Bántottalak? :-))
Keresztényi szeretet, empátia, humanizmus, szociális érzékenység. Ez státusz keresztényeinknek elvont fogalmak! Imádnak róla polemizálni, de ha az utcán szembe jönne velük valamelyik, elmennének mellette. Klérus támogatás, templomi szabad pártnap, imalánc, melldöngetés nemzeti színű féltéglával! Ezek ők!
Zeta
@csipetke: Ceglédy állírasa szerint fideszes pénzek után szimatolt, nem lehet szabadlábon!
A Haladás pályája körüli anomáliák az egyik!
Zeta
@CsipkeRózsa: ha igazak az állításai , nem csak kimondják, de meg is hozzák az ítéletet- magánzárka!
csipetke
@Hellcat: 14:55 Romániába marhadrága lesz a postaköltség,ráadásul nem is annyira a helyesírásával van a baj,hanem azzal,hogy teljesen érthetetlen dolgokat ír.Se füle,se farka.
quadrocopter
@durbincs: Csicska, ismét ütnek téged, talán azért, mert orbitális hülye vagy - nem?
karma1
@quadrocopter: Eleg lenne, ha megnezne az Egyenesen musorat, ahol Kalman Olganak elmondja tetelesen, mi tortent. Ha beutne a keresobe, hogy Mentelmi jogasz, akkor kijon Olga riportja.
De nem fogja megtenni, ha meg igen, akkor sem erti meg, hogy Czegledy mindent torvenyesen csinalt, es azert nem ragadt be meg tobb karosulttal, mert 3 nappal elobb elinditotta a kifizeteseket. polt es sintersanya lassabb volt, hiaba hallgattak le a maganvonalaikat...
A budos eletben nem fogja megerteni, hogy a kifizetes napja a a hetfo lett volna, amikor letartoztattak, zaroltak az osszes szamlajat es elvittek a szamitogepeit.
Hiaba van 500 millio egy szamlan, ha azt zaroljak, 10 fillert nem lehet rola utalni. Es azt sem erti meg, hogy havonta 4500 embernek adtak fizetest, es jelenleg 11 karosultnal tartanak, de mar ok is megkapjak - kaptak a penzuket.
Magyaran - nincs es nem is volt bunugy...
quadrocopter
@durbincs: Ma sem volt értelmes böfid, csicska! Ez persze nem csoda!
"Minivirsli-evő" versenyen voltál?
Szőrszálakkal együtt, vagy azok nélkül veszed be?
Hát gatyaturkesz volt-e, csicska?
Nagyon izgatott vagy, valamelyik program elmaradt?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok