Nyilván ízlések és pofonokról van szó, mert bizony elég nehéz felállítani a toplistát, hogy melyik a legízletesebb étel a világon.

Mindenesetre a CNN összeállított nemrég egy top 50-es listát, és ez az első tíz helyezett a rangsorban. 

10. Csirke muamba, Gabon

9. Jégkrém és fagyi, bárhol a Földön

8. Tom Yum leves, Thaiföld

7. Penang assam laksa, Malajzia

6. Hamburger

5. Pekingi kacsa, Kína

4. Szusi, Japán

3. Csoki, Mexikó

2. Nápolyi pizza, Olaszország

1. Massaman curry, Thaiföld

Kitalálja, melyik a világ 10 legjobb étele?

A teljes listáért kattintson ide!

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

idppp
Ez az összeállítás egy bomlott elme szüleménye! Ez vicc! Méghogy fagyi meg hamburger, az agyam eldobom! A magyar gulyás nem véletlenül világhírű! Minden hasonló, de normális összeállításban az élen vagy az élmezőnyben szerepel, joggal! Sok külföldivel volt dolgom, a gulyást mindenki megkóstolta, és a többségük, az egyéb magyar különlegességek mellett, a gulyást minden nap kikövetelte, annyira ízlett neki!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nihil
Én most szembe megyek az egyik saját elvemmel: "Ha nem kérdeznek, ne válaszolj!"
Bár nem kérdezett senki, mégis válaszolnék: Imádom a rakott krumplit !!!
Számomra egy ízbomba. Ennyi pénzért ilyen ízkavalkádot összehozni nemigen lehet. Oké, kicsit sokáig tart, de minden egyes perc ráfordítás ezerszeresen megtérül!
Szerintem.
Bár szoktam tévedni.
Például most is tévedtem, amikor azt írtam, hogy szoktam tévedni.

Emlékszem, még gyerek voltam, két pofára zabáltuk a barátommal a zsíros kenyeret paradicsommal, paprikával, újhagymával, amikor, beszólt a barátom apja, aki Bécsben dolgozott másfél évig felszolgálóként, hogy "Azt tudjátok, hogy az osztrákok nem esznek zsíros kenyeret, csak a menekültek az elkülönítő táborokban?
Mi meg - én és a barátom -, csak nagyokat pislogva néztünk ki a fejünkből, és csak annyit kérdeztünk teljesen ledöbbenve: "Tényleg? Pedig olyan finom."
Aztán felnőttem, és már felnőttként éltem egy jó ideje, amikor is egyszer csak akadt egy kis időm átgondolni az életemet (a leginkább nyomdafestéket tűrőbb kérdésem az volt: "Mi a faszért születtem meg!?" - most képzeld el milyenek lehettek a nyomdafestéket nem tűrő önmarcangoló kérdéseim...), és akkor egyszer csak bevillant, hogy: "Baszd meg, már vagy tíz éve nem ettem zsíros kenyeret! Ez, hogy lehetséges?"
Hát így változik a világ, és benne az emberek.
advocat
Esetleg egy kis paprikás csirke, nokedlivel és uborkasalátával? Szerintem elmenne. De aki nem evett ilyent annak lehet magyarázni. (Megjegyzem a pizzával egyetértek. Az olaszok tésztában jók.)
ila51
@nihil: most hogy olvaslak , eszembe jutott , volt őrsi foglalkozás úttörő koromban.
Az iskola udvarban az őrsök főztek bográcsban. Mi paprikás krumplit . Igaz nem sikerült olyan finomra , mint a mamámé , de mire kész lett , igaz csak félig , olyan jóízűen ettük , mint a mannát.
idppp
@fekete: Nem Taiwanon, hanem Indiában etetik tejjel a patkányokat, de ők sem azért, hogy megegyék! Honnan veszi ezeket az észveszejtő baromságokat amiket leírt?
namihami
@advocat: Ehhez annyit fűznék hozzá, hogy az olaszok , bár jók a tésztában, de nekünk pl. Velencében sikerült olyan pizzára szert tenni, hogy kizárólag az éhség vitt rá, hogy megegyük. És ettünk olyan pizzát Pesten, hogy csak azért tíz ujjunkat nyaltuk meg, mert a lábujjaink koszosak voltak. A jó kaja nem hely, hanem szakács és annak tudása, akarása szerint függő. Természetesen mindenhol lehet jót enni, de ez nagyban függ attól is, hogy az, aki eszi, mihez van szokva.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél