Két díjat nyert a 23. Szófiai Nemzetközi Filmfesztiválon Bogdán Árpád alkotása, a Genezis.

Bogdán Árpádot a fesztivál második legfontosabb díjával, a zsűri különdíjjal tüntette ki a szakmai zsűri. A fiatalok zsűrije pedig a Genezisnek ítélte a legjobb film díját.

Bulgária legnagyobb nemzetközi filmszemléje március 7. és 16. között mintegy 170 alkotást vonultatott fel, a játékfilmversenybe 12 rendező kapott meghívást. A szófiai fesztiválon bemutatott filmeket az elkövetkezendő két hétben műsorra tűzik Burgaszban, Plovdivban és Várnában is.

Bogdán Árpád új filmje a bűn, a megtisztulás és az újjászületés drámája. A Genezis történetének középpontjában egy roma kisfiú áll, akinek gyerekkora drasztikusan véget ér, amikor egy brutális támadásban elveszíti a családját. A munkájába temetkező sikeres ügyvédnő felettese nyomására elvállalja a rasszista gyilkosságsorozat egyik vádlottjának védelmét. A nyomozás során megismerkedik az ügyben tanúként résztvevő kisfiúval, és ez a találkozás mindkettejük életét megváltoztatja. Egy titokzatos kamaszlány is belekeveredik az ügybe, amikor sötét titkok derülnek ki a szerelméről.

A Cseh Anna Marie, Csordás Milán és Illési Enikő Anna főszereplésével készült Genezis április 12-től kerül a magyar mozikba, a díszbemutató áprilisban lesz a Titanic Filmfesztiválon.

Címlapkép: Youtube/CINEGardens: Indie Film Trailers

(MTI)

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Rockxy
Az kurvakevés.
Minimum tíz bulgároszkárt kellet volna nyerni.
De hátugye a rasszizmus megint.
Pálinkás Pál
Kérdezném a filmipart Szögi tanár úr meglincseléséből mikor csináltok filmet???Ja...hogy azzal nem lehetne díjat nyerni ,mert megmutatja az igazat a cigókról???
szep napot
@Pálinkás Pál: Amikor cigany gyerekek potyognak az egbol.

(tudod skinhead buli a tizediken)
human
@Rockxy: Nem muszáj ezt nézni. Ott van még a Valami amerika X. része is az ínyenceknek.
human
@Pálinkás Pál: Jogos. Arról is lehetne filmet készíteni.
wpym
Hogy van az, hogy a zsidókról, orkokról, buzikról, tehát a társadalom szemetéről kreálnak valamit, az tuti siker???

A hulladékot nem szentté kell avatni!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.