Nem vehetnek részt a cannes-i filmfesztivál versenyprogramjában a Netflix amerikai online videószolgáltató és produkciós cég filmjei – jelentette be a fesztivál főszervezője, Thierry Fremaux vasárnap.

Nem szerepelhetnek Netflix filmjei a cannes-i fesztiválon

Fotó: PATRICK KOVARIK / AFP

A fesztivál szervezőit már több kritika is érte, miután tavaly Bong Jun-ho Okja című filmje, valamint a Noah Baumbach rendezte Meyerowitz Storiesis helyet kapott a versenyprogramban, noha ezekkel a filmekkel a nézők elsőként nem a moziban, csak a Netflix szolgáltatásán keresztül találkozhattak.

Fremaux a THR-nak adott interjújában megengedően annyit mondott: versenyen kívüli vetítéseken megtűrik majd a Netflix filmjeit, de díjakra nem nevezhetik őket.

"Látjuk, hogy a Netflix munkatársai és ügyfelei is szeretik a vörös szőnyeget, de meg kell értsék, hogy az üzleti modelljük összeegyeztethetetlen a miénkkel" – sajnálkozott a főszervező, aki tavaly még abban reménykedett, hogy a Netflix beengedi a mozikba sikerfilmjeit, de miután erre nem került sor, a fesztivál szervezőbizottsága megváltoztatta szabályait, és csak olyan filmek versenyezhetnek, amelyeket mozikban forgalmaznak Franciaországban.

„A mozi és az internet története két külön dolog” – mondott még okosat Fremaux.

(444.hu)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.