Egy magyar fejlesztőcsapat játéka egy csapásra Forma–1-es pilótává változtat bárkit. A TRT (Tamics Racing Team) versenyautója, bár első ránézésre kiköpött Forma–1-es- versenyautó, nem lehet megpörgetni az aszfalton, azonban egy VR-szemüveg segítségével akár 300 km/órával is száguldozhatunk a virtuális világban.

Száguldjon magyar F1-es szimulátorral!

Fotó: TRTworld Hungary – Instagram

"Az üléspozíció megegyezik a valódival, 7 centiméterre van a földtől, szinte fekszünk az autóban. Annyi változtatás van rajta, mert mindenkire nem tudjuk egyénileg rászabni az autót, hogy az első része felnyitható, így akár egy 190 centiméter magas, 110 kilogrammos ember is beülhet, és könnyedén kipróbálhatja a szimulátort" – avatott be a részletekbe Tamics Jenő, a TRT-csapat alapító tagja.

A jármű ára nem publikus, a „piszkos anyagiakról” annyit azonban sejtelmesen elárult, hogy egy ilyen, anyagában színezett műanyag F1-es autó kasztnija külföldön minimum 11 millió forintnyi összeg lett volna.

A virtuális látvány mellett a TRT F1 névre keresztelt versenyautóban egy erő-visszacsatolásos kormány is gondoskodik az egyedülálló élményről. – Ha a játékos nekimegy a virtuális versenypályán a falnak, akkor ráz a kormány, illetve kell egy kis erő is a kormány tartásához attól függően, hogy milyen erősségűre van állítva az eszköz – tudtuk meg az ötletgazdától, aki két fiával 5 évvel ezelőtt vágott bele a szimulátorépítésbe. Azóta pedig már 15 darabos gépparkkal – többek között harci droid, galaktikus lépegető, sőt mélytengerimerülő-szimulátor – büszkélkedhetnek. Emellett készül legújabb projektjük: egy hatalmas Bat-mobilhoz hasonló szimulátor. Ha valaki kedvet kapott, akkor legközelebb Tapolcán próbálhatja ki a játékokat szombaton és vasárnap a városi sportcsarnokban.

"Egy nap alatt körülbelül 700 embert tudunk majd játszatni, persze azt nehéz lenne előre megjósolni, hogy melyik szimulátornál mekkora lesz a sor" – mondta Tamics Jenő, majd hozzátette: érdemes kilátogatni a kiállításra, ahol akár egy PlayStation 4-es konzolt is nyerhetnek majd a bátrabbak.

A virtuális valóság egy számítógépes környezet által létrehozott, mesterséges világ, amelybe a felhasználók megpróbálnak minél jobban belemélyedni. A virtuális világban történő események megfelelő tapasztalás után ugyanolyan megszokottak lehetnek, mint a valóság.

(Blikk.hu)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.