Nicholas Perricone bőrgyógyász szerint a nyugodt éjszakai pihenés hatására rugalmasabb lesz a bőrünk, sőt még a ráncaink is kisimulnak. Ezt a kedvező hatást tovább fokozhatjuk, ha kipróbáljuk az alábbi szépségpraktikákat, amelyekhez nem kell semmilyen drága kencét megvásárolnunk.

Pihenjen nyugodtan éjszaka és hagyja, hogy egyszerű alapanyagok átvarázsolják

Fotó: Pixabay.com

Ricinusolaj a szempillákra és a szemöldökre

A ricinusolaj elősegíti a szempilla és a szemöldök növekedését, hatására erősebbek és dúsabbak lesznek a szálak. Egy olyan szempillaspirállal, amit már nem használunk vagy egy vattapamaccsal óvatosan vigyünk fel a pillánkra és a szemöldökünkre egy kevés olajat lefekvés előtt. Vigyázzunk, hogy ne kerüljön bele a szemünkbe!

Aloe Vera az arcra

Az Aloe Vera-pakolás gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően kiváló gyógyír a pattanások ellen, de enyhíti a bőrpírt, és eltünteti az apró hegeket is. Emellett megnyugtatja, regenerálja és kisimítja a bőrünket. Az arcpakoláshoz vágjunk le a növényről egy levelet, és távolítsuk el a belsejét. A hűsítő gélt pürésítsük, majd keverjük össze egy teáskanál mézzel. Ezt a masszát vigyük fel egyenletesen az arcunkra.

Frissítő permet a hajra

Ha száraz és töredezett a hajunk, akkor ezen a problémán is egyszerűen segíthetünk alvás közben. Egy szórófejes flakonba öntsünk fél liter vizet, amihez adjunk hozzá egy-két csepp almaecetet. Ezzel a frissítő permettel fújjuk be egyenletesen a hajkoronánkat.

Kókuszolaj a szánkra

A kókuszolaj kiválóan hidratálja és regenerálja a bőrünket, valamint gazdag antioxidáns-tartalma miatt az öregedési folyamatokat is lassítja.

Ha nem szeretnénk, hogy száraz és repedezett legyen az ajkunk, akkor alvás előtt egyenletesen kenjük be kókuszolajjal.

E-vitamin a szem alá

A szemünk alatt található vékony, érzékeny bőr különösen hajlamos a korai ráncosodásra. Ahhoz, hogy bőrünk minél tovább megőrizze rugalmasságát, használjunk E-vitamin-pakolást. Keverjünk össze egy rész E-vitamin- olajat egy rész olívaolajjal, majd vigyük fel egyenletesen a házi szemkörnyékápolót az érintett területre.

Hidratáló a kézre

Puha és hidratált lesz a kezünk, ha lefekvés előtt vastagon bekrémezzük – olíva-, mandula- vagy szőlőmagolajat tartalmazó kozmetikummal –, és ráhúzunk egy cérnakesztyűt. Reggel kenjük be vékonyan olíva- vagy kókuszolajjal a bőrünket.

Olajok a lábra

A házi kozmetikai kezelés során a lábunkról sem szabad megfeledkeznünk. Áztassuk 20 percig langyos vízben, majd távolítsuk el egy habkő segítségével a bőrkeményedéseket. Ezután kenjük be alaposan olíva- vagy kókuszolajjal, és húzzunk éjszakára pamutzoknit.

Bújjunk ágyba éjfél előtt

„Mivel este tizenegykor a szervezetünk már szinte teljesen lemerül, ezért ekkor van a legnagyobb szükségünk a pihenésre” – állítja dr. Nerina Ramlakhan, a londoni Nightingale Kórház alvásszakértője. Amennyiben ennél később fekszünk le, akkor nem tudunk tökéletesen feltöltődni, illetve kipihenten és kiegyensúlyozottan ébredni.

(Blikk.hu)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.