Egy volt barátja fenyegette meg, hogy kitálal a betegségéről, erre hozta nyilvánosságra saját maga. 

Egy Instagram-bejegyzsében tudatta a világgal a 2014-es Eurovízió-győztes osztrák Conchita Wurst, hogy évek óta HIV-pozitív – olvasható a Bors cikkében.

Mint bejegyzésében írta, mióta tudja, hogy HIV-pozitív, azóta kezelésekre jár, családja pedig mindenben támogatja azóta is. 

Conchita Wurst bevallotta: több éve HIV-pozitív

Fotó: wikipedia CC BY-SA 3.0/Albin Olsson

Azért tárta fel titkát a nyilvánosság előtt, mert egy volt barátja megfenyegette, hogy ő tálal ki a rajongóinak – ezt előzte meg. 

Nem fogom megadni senkinek azt a lehetőséget, hogy megijesszen, vagy befolyásolja az életemet

- írta bejegyzésében. 

Wurst azt reméli, azzal, hogy vállalta betegségét, segít csökkenteni azon emberek megbélyegzését, akik HIV-fertőzöttek lettek. Mindamellett azért is fordult a nyilvánossághoz, mert úgy érezte, jövőbeni partnereinek is jogukban áll tudniuk állapotáról.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Hí be csúf ( Rúzsa Söndör, Hofitól)
A conchita [koncsita] spanyol szó, ez a concha [koncsa] ’kagyló’ szó kicsinyítő képzős alakja, azaz a conchita jelentése ’kagylócska’. A Wurst ezzel szemben német szó, melynek jelentése ’kolbász’ – a művész(nő) azonban azt nyilatkozta, hogy ezt a nevet a Das ist mir wurst ’Nekem mindegy/nyolc/egál’ nemet mondás miatt választotta. Bizonyos híresztelések szerint az osztrák csillag egy spanyolországi nyaralásán kóstolt meg egy kiváló paellát, és ez a remek étel ihlette a nevet. Kagylócskák és kolbászok.
m.nyest.hu/media/kagylocskak-es-kolbaszok.jpg?large
Eladott Ország
Bizony a wurst ( "kolbászka" ) nem csak a tányérba, hanem máshová is került és lehet csodálkozni, hogy conchita ( kagyló ) nem terhes, hanem HIV-pozitív lett.
36
Pech, hogy van már gyógyszer, amivel kordában lehet tartani a "betegséget". Egyébként sem sajnálom.
simmering73
Nem elég nekünk a migránsok, még ez is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.