Vádat emelt a Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség egy budapesti történelemtanár ellen, aki 2016. februártól 2017. májusig szexuális tartalmú üzeneteket küldött két kiskorú diákjának – közölte a fővárosi főügyész.

Ibolya Tibor közleményében azt írta, a 47 éves általános iskolai tanár egyik, akkor 13 éves tanítványának rendszeresen, legalább száz alkalommal küldött szexuális tartalmú és közvetlenül vagy átvitt értelemben szexuális cselekményekre utaló üzeneteket.

A diák – önértékelése alapján – fokozottan kiszolgáltatott volt.

A vád szerint a férfi egy másik 13 éves diákjának is hasonló, szexuális tartalmú üzeneteket küldött, visszaélve a kiskorú lány ragaszkodásával és bizalmával.

A vádlott mindkét esetben veszélyeztette a kiskorúak érzelmi és erkölcsi fejlődését – tette hozzá.

A kerületi ügyészség a férfival szemben kiskorú veszélyeztetése miatt nyújtott be vádiratot a Pesti Központi Kerületi Bíróságra.

A vádiratban indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat végrehajtandó szabadságvesztésre ítélje, és tiltsa el a tanári, valamint minden olyan más foglalkozástól, amely kiskorúak nevelésével, felügyeletével, gondozásával kapcsolatos – olvasható a közleményben.

Forrás: MTI

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.